A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Díszpolgári címeket adtak át

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

Hősi Halottaink

Ipari park

TÁMOP Projektek

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Pályázatfigyelő

    Az RSS hírek nem elérhetők

HURO

Díszpolgári címeket adtak át

Nyomtatás
Létrehozva: 2016-08-20 16:24 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Városházi hírek
|
Kibocsátó: O.P.S.K.M.M.


A XX. Berényi Napok keretében augusztus 20-án, a városházán ünnepi testületi ülésen adták át „Mezőberény Város Díszpolgára” kitüntető címet Otto Lohle-nak és Perényi Jánosnak.


Az ülésen Siklósi István polgármester elmondta, 2013 óta augusztus 20-án ünnepi testületi ülésen adják át a díszpolgári címet, ez rangot ad az elismerésnek. Az idei Berényi Napon megemlékeznek a testvérvárosi évfordulókról, Gronauval 25, Gútával 15 és Csantavérral 10 évvel ezelőtt írták alá a testvérvárosi szerződést, ezért az évben a díszpolgári címmel azok tevékenységét ismerik el, akik eredményesen munkálkodtak a város kapcsolatain. Otto Lohle kezdetőktől nagyon aktív a gronaui testvérvárosi kapcsolatban, Perényi János pedig a Mezőberényiek Szegedi Baráti Köre elnökeként azon munkálkodik, hogy az elszármazottaknak élő kapcsolata legyen a szülővárossal.

A Mezőberényből elszármazottak identitásának megőrzéséért kifejtett tevékenysége, emberi magatartása, a mezőgazdaságban elért eredményei, valamint Mezőberény jó hírnevének öregbítése okán és a városhoz való kötődése alapján Mezőberény Város Önkormányzati Képviselő-testülete erkölcsi elismerésként 2016. évben „Mezőberény Város Díszpolgára” kitüntető címet adományozott Perényi Jánosnak. Az elismerést Siklósi István és Szekeres Józsefné alpolgármester nyújtotta át.

 

A város nemzetközi kapcsolatának kialakításában, ápolása, fejlesztése, az együttműködés erősítése érdekében végzett példamutató tevékenysége, az emberi magatartása miatt köztiszteletben álló és Mezőberényhez való szoros kötődése alapján, Mezőberény Város Önkormányzati Képviselő-testülete „Mezőberény Város Díszpolgára” kitüntető címet adományozott Ottó Lohlénak. A kitüntetést Siklósi István és Szekeres Józsefné adták át.

 

Beszédében Perényi János elmondta, nem gondolta, hogy Berényben ilyen sokat tudnak róla. Gyermekkorában tíz évet töltött el Berényben, majd a szüleivel Hódmezővásárhelyre költöztek. Miként Berényben, itt is tanyasi iskolában tanult, és azt tapasztalta, hogy a Szeged környéki ö-ző nyelvjárással beszélők nem fogadták be, mert ő másként ejtette a szavakat. Akkor tudatosult benne, hogy hová tartozik.

 

Otto Lohle arról szólt, büszkeséggel tölti el, hogy német állampolgárként egy magyar város díszpolgárává fogadta. Először 1988-ban járt Berényben, és az akkor tanácselnök: Szűcs Lajos és a gimnázium igazgatója: Dütsch Zsolt barátsággal fogadta. Az vallja, hozzuk össze az embereket, hogy tanuljunk egymástól.

 

GALÉRIA


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Mezőberény Webkamera

webkamera

Mezőberény Mobile

mbmobile kép

Anyakönyvi hírek

2024. március hónapban

házasságot kötöttek

 

Pardi Péter (Mezőberény) és Szabó Gyöngyi (Mezőberény)

 

Sziráczki Dániel (Mezőberény) és Jakab Krisztina Viktória (Mezőberény)

 

2024. február hónapban

 elhunytak

 

 

Szűcs Imréné szül. Fábián Zsuzsanna, Mezőberény (1932)

 

Solymosi Györgyné szül. Károlyi Zsuzsanna, Mezőberény (1934)

 

Szalai Károly, Mezőberény (1938)

 

Maczkó István (1975)

 

Horváth Imre (1961)

 

Horváth Zoltán (1972)

 

Mészáros Jánosné szül. Lestyán Mária Erzsébet (1941)

 

Fazekas Lajosné szül. Hajkó Mária Magdolna (1951)

Galó János (1952)

 

Megyeri Jánosné szül. Tóth Mária (1951)

 

Kis Ferenc (1930)

 

Kutas Ferenc Géza (1947)

 

 

Origami, Mezőberény

origami logo

Látogató statisztika

JOGpontOK

jogpontok