A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Díszpolgári címeket adtak át

Hősi Halottaink

Ipari park

TÁMOP Projektek

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Pályázatfigyelő

HURO

Díszpolgári címeket adtak át

Nyomtatás
Létrehozva: 2016-08-20 16:24 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Városházi hírek
|
Kibocsátó: O.P.S.K.M.M.


A XX. Berényi Napok keretében augusztus 20-án, a városházán ünnepi testületi ülésen adták át „Mezőberény Város Díszpolgára” kitüntető címet Otto Lohle-nak és Perényi Jánosnak.


Az ülésen Siklósi István polgármester elmondta, 2013 óta augusztus 20-án ünnepi testületi ülésen adják át a díszpolgári címet, ez rangot ad az elismerésnek. Az idei Berényi Napon megemlékeznek a testvérvárosi évfordulókról, Gronauval 25, Gútával 15 és Csantavérral 10 évvel ezelőtt írták alá a testvérvárosi szerződést, ezért az évben a díszpolgári címmel azok tevékenységét ismerik el, akik eredményesen munkálkodtak a város kapcsolatain. Otto Lohle kezdetőktől nagyon aktív a gronaui testvérvárosi kapcsolatban, Perényi János pedig a Mezőberényiek Szegedi Baráti Köre elnökeként azon munkálkodik, hogy az elszármazottaknak élő kapcsolata legyen a szülővárossal.

A Mezőberényből elszármazottak identitásának megőrzéséért kifejtett tevékenysége, emberi magatartása, a mezőgazdaságban elért eredményei, valamint Mezőberény jó hírnevének öregbítése okán és a városhoz való kötődése alapján Mezőberény Város Önkormányzati Képviselő-testülete erkölcsi elismerésként 2016. évben „Mezőberény Város Díszpolgára” kitüntető címet adományozott Perényi Jánosnak. Az elismerést Siklósi István és Szekeres Józsefné alpolgármester nyújtotta át.

 

A város nemzetközi kapcsolatának kialakításában, ápolása, fejlesztése, az együttműködés erősítése érdekében végzett példamutató tevékenysége, az emberi magatartása miatt köztiszteletben álló és Mezőberényhez való szoros kötődése alapján, Mezőberény Város Önkormányzati Képviselő-testülete „Mezőberény Város Díszpolgára” kitüntető címet adományozott Ottó Lohlénak. A kitüntetést Siklósi István és Szekeres Józsefné adták át.

 

Beszédében Perényi János elmondta, nem gondolta, hogy Berényben ilyen sokat tudnak róla. Gyermekkorában tíz évet töltött el Berényben, majd a szüleivel Hódmezővásárhelyre költöztek. Miként Berényben, itt is tanyasi iskolában tanult, és azt tapasztalta, hogy a Szeged környéki ö-ző nyelvjárással beszélők nem fogadták be, mert ő másként ejtette a szavakat. Akkor tudatosult benne, hogy hová tartozik.

 

Otto Lohle arról szólt, büszkeséggel tölti el, hogy német állampolgárként egy magyar város díszpolgárává fogadta. Először 1988-ban járt Berényben, és az akkor tanácselnök: Szűcs Lajos és a gimnázium igazgatója: Dütsch Zsolt barátsággal fogadta. Az vallja, hozzuk össze az embereket, hogy tanuljunk egymástól.

 

GALÉRIA


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Mezőberény Webkamera

webkamera

Mezőberény Mobile

mbmobile kép

Anyakönyvi hírek

2021. május hónapban

házasságot kötöttek

 

Kovács Roland (Mezőberény) és Bertók Gabriella (Mezőberény)

 

Móricz András (Mezőberény) és Hegedüs Tímea (Mezőberény)

 

Kocsis László (Mezőberény) és Fábián Dóra (Mezőberény)

 

Pleskó István (Végegyháza) és Nóvé Magdolna (Mezőberény)

 

 

2021. május hónapban

 elhunytak

 

Katona Frigyes (1951)

 

Lakatos Sándorné szül. Római Julianna (1943)

 

Várfalvi Andrásné szül. Braun Magdolna (1928)

 

Hegedűs Pál (1934)

 

Madari László (1929)

 

Virág Pálné szül. Litauszki Zsuzsanna (1924)

 

Mezei Athanáz (1955)

 

Cs.Nagy Zoltán (1930)

 

Barna János (1955)

 

Hőgye Gábor (1955)

 

Savolt Mihályné szül. Udvari Mária (1926)

 

Varga Sándor (1946)

 

Pázsit Sára Zsófi (2012)

Origami, Mezőberény

origami logo

Látogató statisztika

JOGpontOK

jogpontok