A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Horgászok főzték a legjobb töltött káposztát

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében

Horgászok főzték a legjobb töltött káposztát

Nyomtatás
Létrehozva: 2016-09-19 10:10 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Kultúra
|
Kibocsátó: O.P.S.K.M.M.


Mezőberényben, a Városi Ligetet 2016. szeptember 17-én töltött káposzta illata lengte be, ugyanis a VI. Töltött Káposzta Fesztivál főzőversenyébe közel negyven csapat nevezett be. A hivatalos megnyitó kezdetét a Viharsarok Vadászkürt Egyesület kürthangja jelezte.


Hoffmann Dániel, a Baráti Egylet Mezőberényért Egyesület elnöke köszöntőjében elmondta, a fesztivál megmozgatja a város teljes lakosságát, elősegíti a hagyományok továbbélését. Egyesületük 1986-ban országosan is az első között alakult meg, a Madarak Házában megrendezett kiállítással tekintenek vissza az elmúlt három évtizedre.

Zalai Mihály, a megyei közgyűlés elnöke köszöntőjében hangoztatta, azok a fesztiválok a sikeresek, amelyek élő hagyományra épülnek, reméli, hogy ilyennek bizonyul a berényi töltött káposzta fesztivál is. Zalai Mihály bejelentette, hogy a Békés Megyei Értéktár Bizottság a szeptember 2-án megtartott ülésén a megyei értéktárba emelte Orlai Petrics Soma életművét.

Siklósi István köszöntőjében megfogalmazta, a Baráti Egylet Mezőberényért Egyesület kezdeményezése mellé rögtön odaállt az önkormányzat. Berényben nagyon erősek a civilek, több területen segítik a várost.

Dr. Fazekas Sándor, földművelésügyi miniszter megnyitójában hangsúlyozta, nekünk, magyaroknak és a velük élő nemzetiségeknek sok hagyományos ételünk van, számunkra ez természetesnek tűnik. A francia konyhát nagyon népszerűnek tartják, ennek ellenére Észak-Franciaországban egy fesztiválon arabok által készített rizses húst készítenek. Ezzel szemben mi a saját hagyományos ételeinket készítjük, és ősi szokás szerint ezzel kínáljuk a vendégeinket.

Mezőberény az idén csatlakozott a "Magyarország legszebb konyhakertje" versenyhez, ennek eredményét a fesztiválon hirdették ki. Kovács Szilvia, öteletgazda, Karcag alpolgármestere 2012-ben tette közzé felhívását, amelyben az ország legszebb konyhakertjét kereste. A mezőberényi versenybe összesen kilenc kerttulajdonos nevezett, közülük ketten közösséget képviseltek. A háromtagú zsűri – Szekeres Józsefné alpolgármester, Magyar Pál, a Városi Közszolgáltató korábbi vezetője és Hernádi Mihály kertész – két alkalommal látogatták meg a kerteket.   

Közösségi kertek, gyermek kategóriában első lett a református családi napközi. A közösségi kertek, felnőtt kategóriát a Mécses Egyesület nyerte meg. Az ötven négyzetméternél nagyobb zártkert kategóriában második lett Kovács Imre, az ötven négyzetméter feletti zöldséges kertek között Csaba Ferenc végzett a második helyen. A mini vegyes kertek kategóriájában Kovács Imréné, a díszkertek kategóriájában Kerekes Józsefné lett a második. A vegyes zártkertek kategóriáját Komiszár András és felesége nyerte, az ötven négyzetméter feletti kategóriát pedig Babinszki Mihályné. Bokorné Varga Katalin különdíjat kapott. A nyertesek részére az oklevelet dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter nyújtotta át. A kerttulajdonosok kiállításon mutatták meg kertjeik terméseit.

A rendezvényen a települési értéktár gasztronómiai értékeit és a BEM három évtizedét bemutató kiállítást tekinthették meg az érdeklődők. A kicsiket a MONE játszóháza várta, a felnőttek a Berényi Portékák vásárban kézműves termékeket vásárolhattak, a Fenntartható Térségért Alapítvány standjánál új ismeretek szerezhettek.

A sport ismét fontos eleme volt a rendezvénynek. A III. Kézenfogva Futásra ismét szép számmal jelentkeztek minden korosztályból.

A VI. Töltött Káposzta Fesztivál főzőversenyén a zsűri döntése alapján a legjobb töltött káposztát a Mezőberényi Horgászok Egyesülete főzte, a második helyen a Nagycsaládosok Mezőberényi Egyesülete végzett, a harmadik a Mezőberényi Vöröskereszt Alapszervezet lett. Különdíjat kapott a „Muslicák” csapata. 

 

 

 

 

G A L É R I A

 


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. március hónapban

házasságot kötöttek

 

Pardi Péter (Mezőberény) és Szabó Gyöngyi (Mezőberény)

 

Sziráczki Dániel (Mezőberény) és Jakab Krisztina Viktória (Mezőberény)

 

2024. március hónapban

 elhunytak

 

Károlyi Mihályné szül. Kovács Ilona (1937)

 

Takács László (1957)

 

Bagi Ádámné szül. Erdei Margit (1947)

 

Timár Györgyné szül. Szekeres Zsuzsanna (1939)

 

Füzesi József (1931)

 

Tóth János (1947)

Origami, Mezőberény

origami logo

Hősi Halottaink

JOGpontOK