A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Legyünk toleránsak, figyeljünk egymásra!

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében

Legyünk toleránsak, figyeljünk egymásra!

Nyomtatás
Létrehozva: 2016-11-15 14:34 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Kultúra
|
Kibocsátó: O.P.S.K.M.M.


Toleranciát az éveknek” címmel 2016. november 15-én figyelemfelhívó rendezvényt tartottak az Orlai Petrics Soma Kulturális Központban. A résztvevőket  Ladányi Zoltán, rendőr ezredes, a Békési Rendőrkapitányság vezetője köszöntötte.   


A szép számú hallgatóság előtt Pardi Ildikó rendőr alezredes, a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság titkára elmondta, országosan az év első tíz hónapjában 13 ezer 882 személyi sérüléssel járó baleset történt, ezekből 453 végződött halállal. Ugyanebben az időszakban Békés megyében 463 baleset végződött sérüléssel, míg tavaly 17 haláleset történt, az idén 13.

Benkő Mihály, a Békés Megyei Kormányhivatal Műszaki és Fogyasztóvédelmi Főosztályának vezető-helyettese azt hangoztatta, a balesetek túlnyomó többsége emberi gondatlanságból ered, csupán fél százalékuk műszaki problémából. Fiataloknál az átlagos reakcióidő 0,7 másodperc, idősebb korra ez jelentősen megnőhet.

Sznyida László, a Dél-alföldi Közlekedési Központ üzemvezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy a busszal utazók felszállás után minél hamarabb üljenek le, ha ez nem lehetséges, akkor kapaszkodjanak, mert a legtöbb baleset a buszok elindulásakor történik. Ha valaki kerekes székkel akar utazni, akkor ezt telefonon előre jelezze a békéscsabai buszpályaudvaron, és akkor ennek megfelelő buszt küldenek.

Guti Ambrus mentőtechnikus, a mezőberényi mentőállomás vezetője kitért arra, hogy állomásuk 2015 decemberében kezdte el a munkát, két gépkocsival és 14 munkatárssal dolgoznak. Eddig összesen 1680 feladatot láttak el, ez napi négy-öt szállítást jelent. Kiemelte, a csontritkulás miatt idős korban különösen veszélyesek a balesetből adódó sérülések. Magyarországon naponta hatvan ember hal meg szívleállás miatt, közülük negyvenet újraélesztéssel vissza lehetne hozni. Ezért tartanak újraélesztési bemutatót, amit az érdeklődők ki is próbálhatnak.

A résztvevőknek játékra is módjuk nyílt, egy házaspár azt próbálhatta ki, hogy menyire ismerik egymás közlekedési szokásait. Majd négy csapat a KRESZ-tudását mérhette össze.

A rendezvényen részt vett Jakusovszki Zoltán rendőr alezredes, a Mezőberényi Rendőrs parancsnoka is, ő elmondta, az idén eddig 40 közlekedési baleset történt a városban, ezekből 18 végződött személyi sérüléssel, és hét esetben ezekben kerékpáros is jelent volt, közülük négyen okozói voltak a balesetnek.

Végezetül a résztvevők a részegszemüvegben azt tapasztalhatták meg, hogy miként képesek közlekedni az ittasok, illetve az elsősegélynyújtást tanulhatták meg. Pardi Ildikó azzal zárta a rendezvényt, a legtöbb baleset mindkét fél figyelmetlenségéből adódik, mert ha csak az egyik figyelmetlen, a másik azt képes kivédeni, korrigálni, ezért legyünk toleránsak, figyeljünk egymásra!  

 

GALÉRIA


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. március hónapban

házasságot kötöttek

 

Pardi Péter (Mezőberény) és Szabó Gyöngyi (Mezőberény)

 

Sziráczki Dániel (Mezőberény) és Jakab Krisztina Viktória (Mezőberény)

 

2024. március hónapban

 elhunytak

 

Károlyi Mihályné szül. Kovács Ilona (1937)

 

Takács László (1957)

 

Bagi Ádámné szül. Erdei Margit (1947)

 

Timár Györgyné szül. Szekeres Zsuzsanna (1939)

 

Füzesi József (1931)

 

Tóth János (1947)

Origami, Mezőberény

origami logo

Hősi Halottaink

JOGpontOK