A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Elismerések a nemzeti ünnepen

Hősi Halottaink

Ipari park

TÁMOP Projektek

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Pályázatfigyelő

HURO

Elismerések a nemzeti ünnepen

Nyomtatás
Létrehozva: 2018-03-15 13:45 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Programok
|
Kibocsátó: O.P.S.K.M.M.


Mezőberényben elismeréseseket adtak át 2018. március 15-én, amikor az 1848-49-es forradalomról és szabadságharcról emlékeztek meg. A Petőfi-emléktúra az idén is a Spar áruház előli parkolóból indult a Körös-parton lévő Petőfi-emlékműhöz. A Művelődési Központ színháztermében az ünnepségre érkezőket a Városi Ifjúsági Fúvószenekar zenéje fogadta.


Az ünnepség ökumenikus istentisztelettel kezdődött. Köszöntőt mondott Dankó Béla országgyűlési képviselő, hangoztatta, 170 évvel ezelőtt a magyarok a nemzetek élvonalába kerültek, mert a forradalom egyedül nálunk éledt szabadságharccá. Akkor is a nemzeti identitásunk, a magyar nyelv volt a tét. Nyilvánvaló a párhuzam a 170 évvel ezelőtti és a mai események között, ma is az önrendelkező Magyarország küzd az igazáért.

 

 

Valamennyi kitüntetettet egy-egy ajándék produkcióval köszöntöttek, méltatásukat Szekeres Józsefné alpolgármester olvasta fel, a kitüntetéseket Siklósi István polgármester és Szekeres Józsefné adta át. „Mezőberény Neveléséért, Oktatásáért” elismerő címet kapott Bokorné Tóth Gabriella. „Mezőberény Sportjáért” címet vehetett át Kajlik Péter. A „Mezőberény Kultúrájáért, Nemzetiségi Kultúrájáért” elismerő címet ez évben a Mezőberény Város Óvodai Intézménye Nefelejcs Óvodája érdemelte ki. Guti Ambrus a „Mezőberény Egészségügyéért, Szociális Ellátásáért” címet kapta meg. Kolozsi József a „Mezőberény Vállalkozója” elismerő címet érdemelte ki, az ő képviseletében a kitüntetést Mester Ferenc vette át.

 

 

Az elismerések átadása után az önkormányzat, az intézmények, hatóságok és a civil szervezetek képviselői megkoszorúzták Petőfi szobrát, majd a Körös-parton – a Baráti Egylet Mezőberényért Egyesület szervezésében – költő emlékművét. Itt a megjelenteket Hoffmann Dániel, az egyesület elnöke köszöntötte, külön is megemlítette a Gyuláról érkezett Makadám Világjáró Kerékpáros Klub tagjait. Petőfi egyik versét Urbancsek Zalán olvasta fel, Bancsi Árpád, a gimnázium tanára mondott rövid beszédet. Kifejtette, március 15. az emlékezés napja, az ember emlékek nélkül nem több, mint szimpla húsdarab. Itt az emlékműnél Petőfi utolsó útjára emlékezünk.

 

G A L É R I A 


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Mezőberényi Hírmondó

Legfrissebb számunk letöltése


Legfrissebb hírmondó

Korábbi számok »

Mezőberény Webkamera

webkamera

Mezőberény Mobile

mbmobile kép

Anyakönyvi hírek

2019. március hónapban

házasságot kötöttek

 

 

Jónás László és Hidvégi Ivett

2019. március hónapban

 elhunytak

 

 

Brezsnyik Magdolna (1940)

 

Balog Ernő (1945)

 

Kanó Sándorné szül. Somogyi Éva (1957)

 

Weigert Ádámné szül. Szekerczés Eszter (1941)

 

Angyal Vincéné szül. Weigert Zsuzsanna (1924)
 
 
Nun Ádámné szül. Babinszki Ilona (1931)
 
 
Szabó Imréné szül. Szikora Mária (1932)
 
 
Molnár Lajosné szül. Bencze Mária (1933)
 
 
Balogh Józsefné szül. Bagi Julianna (1921)
 
 
Bánkuti Mihályné szül. Liska Ilona Julianna (1932) 
 
 
Varga Gábor (1925)
 
 
Szokola Jánosné szül. Szklenka Anna (1929)
 
 
Pardi Tamásné szül. Pataki Ilona Magdolna (1951)
 
 
Székely Lajosné szül. Imre Mária (1932)

Origami, Mezőberény

origami logo

Látogató statisztika

JOGpontOK

jogpontok