A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Víz világnapja a Katicabogár Evangélikus Óvodában

Hősi Halottaink

Ipari park

TÁMOP Projektek

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Pályázatfigyelő

HURO

Víz világnapja a Katicabogár Evangélikus Óvodában

Nyomtatás
Létrehozva: 2018-03-26 12:03 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Oktatás
|
Kibocsátó: O.P.S.K.M.M.


A Víz világnapja (március 22.) alkalmából projekt hetet tartottunk. Ezen a héten szó szerint minden a víz körül forgott.


Mind a 6 csoportban érdekesebbnél érdekesebb módokon ismerkedhettek meg a gyerekek a vízzel, a víz fontosságával.

 

A csoportvezető óvó nénik különféle tevékenységek által mutatták meg a gyerekeknek miért fontos számunkra a víz, miért kell spórolni vele, miért van minden élőlénynek nagy szüksége a vízre, és hogyan vigyázhatunk annak tisztaságára.

 

A Pillangó csoport akváriumot készített: a felfordított asztal lábát folpackkal körbetekertük, erre a gyerekek tenyérlenyomatából halacskákat nyomtunk, hínárt mintáztunk, hullámokat festettünk. A papír halacskák hátára mágnest ragasztottunk, így ki lehetett őket horgászni. A szőnyegen kialakított folyóból pedig szívószállal lehetett kifogni a halacskákat.

 

A Szívecske csoport igazi akváriumában élő halacskákat figyelhették, etethették meg a gyerekek, ügyes kezű óvó bácsink által készített hal és béka puzzle kirakása után kagylóhéjban megnéztük a szivárványt.

 

A Napsugár csoport óvó nénije alaposan megmozgatta a gyerekeket. Vízben és vízparton élő állatok mozgását utánozva tornáztunk egy jót. Korcsoportoknak megfelelően összeállított mozgásos feladatokat játszhattak.

 

A Szivárvány csoportban lelki feltöltődést kaptak a gyerekek, óvó nénijük az özönvízről mesélt, dramatikus játék kíséretében meghallgathattuk a víz különböző hangjait CD-ről.  Az állatokkal együtt jelképesen beülhettünk Noé bárkájába, miközben keresztyén énekeket énekeltünk játékos kézmozdulatokkal kísérve.

 

A Halacska csoport óvó nénije nagyon érdekes kísérleteket mutatott a gyerekeknek a vízzel. Tátott szájjal figyelték mi történik a hóval a meleg szobában, a zellerszárral a színes vízben, a cukorral, sóval, ha vízbe kerül, a hintőporos vízzel, ha mosószer kerül bele.

 

A Margaréta csoport egy terepasztalt készített. A gyermekek különböző állatos képeket válogathattak és rakhatták a megfelelő élőhelyükre, közben az állatok hangját utánoztuk, majd beszéltünk a környezetszennyezésről, a víz megóvásáról és a víz hasznáról is.

 

Egy igazán tartalmas hetet tölthettünk együtt e jeles nap alkalmából.

 

Szűcs-Wagner Gabriella

óvodapedagógus

 

GALÉRIA


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Mezőberény Webkamera

webkamera

Mezőberény Mobile

mbmobile kép

Anyakönyvi hírek

2020. augusztus hónapban

házasságot kötöttek

 

Gulyás Endre Roland (Mezőberény) és Gurmai Katalin (Mezőberény)

 

Csikós Patrik (Mezőberény) és Hidvégi Mária (Mezőberény)

 

Váradi János (Kamut) és Csomós Erzsébet (Kamut)

 

Halász Máté (Mezőberény) és Schön Noémi (Mezőberény)

 

Földesi Balázs (Igrici) és Vékony Ilona (Mezőberény)

 

Várhegyi Mihály (Mezőberény) és Kovács Hajnalka (Mezőberény)

2020. augusztus hónapban

 elhunytak

 

Ráksi Ferenc Zoltán (1955)

 

Pap Károlyné (1941)

 

Tóth János (1928)

 

Katona Lajos (1952)

 

Burai Sándor (1977)

Origami, Mezőberény

origami logo

Látogató statisztika

JOGpontOK

jogpontok