A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Az összefogás működött Mezőberényben

Hősi Halottaink

Ipari park

TÁMOP Projektek

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Pályázatfigyelő

HURO

Az összefogás működött Mezőberényben

Nyomtatás
Létrehozva: 2018-08-22 17:37 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Városházi hírek
|
Kibocsátó: Önkormányzat


Az augusztusi hónap történéseinek értékelését újra csakis a „KÖSZÖNÖMMEL” kezdhetem.

Augusztus városunkban 22 éve a Berényi Napokról és több, kisebb kapcsolódó eseményről szól zömében. Most sem volt másképpen, sőt önkormányzati pályázatoknak köszönhetően augusztus 4-én már hagyományteremtő szándékkal Kosárlabda Fesztiválra került sor a Mezőberényi Kosárlabda Klub szervezésében a Piac téren. A fiatalokat érintő rendezvényen bizonyították a fiatalok, hogy ők is tudnak és akarnak beleszólni Mezőberény életébe, és azt nem is csinálják rosszul. Felnőttek!!!


 

2018-ban a Berényi Napok kulturális programjai mellett a tűzoltók 125 éves évfordulójáról, a Berény Utónevű Települések Találkozójáról és a Münsingen-Mezőberény testvérvárosi kapcsolatok 25 éves évfordulójának az ünnepéről is szólt. Az értékelésnél hangozzanak el a pozitív jelzések, hiszen minden egyes mozzanat mögött munka van, mely dicséretet érdemel, és kerüljön most kicsit háttérbe a negatív kritika.

 

  • Öröm volt számunkra, hogy Münsingen város lakói érdeklődtek városunk iránt, és sokan érkeztek, hogy megismerjék településünket, együtt ünnepeljék velünk az évfordulót. Ebből az alkalomból meghívással éltünk mindazok felé, akik közvetlenül vagy közvetve hozzájárultak a kapcsolatok elindításához, a kapcsolat fenntartásához és erősítéséhez. Köszönet a jelenlévő Mike Münzing polgármesternek és Rolf Keller volt polgármesternek, Szűcsné Sziklai Évának, Wagner Mártonnak és azoknak, akik üdvözletüket küldve voltak velünk - többek között Cservenák Pál Miklós és Dr. Hantos Katalin.
  • Elismerés az önkéntes tűzoltóknak, hogy civil szervezetként tevékenységükkel példamutató módon dolgoznak, tartják a kapcsolatot a hazai és nemzetközi szakemberekkel is. Bizonyították tagjaik, hogy közösségük tagjai együtt mire képesek, és méltó módon tudnak ünnepelni, örülni és évfordulót szervezni.
  • A Berény Utónevű Települések Találkozóján 10 településről közel 300 fő vett részt, akik Magyarországot átutazva jöttek, látogattak el hozzánk. Itt került átadásra Tóth Sándor fafaragó és Kőfalviné Ancsa munkájának köszönhetően az a stafétabot, mely ezután minden alkalommal jelképezi a települések együttműködését az adott évben helyet biztosító településen.

 

Terjedelménél fogva itt teljességgel nem lehet beszámolni, értékelni a négy nap eseményét, hiszen vannak, akiknek a Várkonyi János festőművész „Mezőberény Város Díszpolgára” cím átadási ünnepsége, vagy a Dr. Kugler József Emléksarok megnyitása, a Művésztelep, Várkonyi János, Virág Mihály, Color Fotóklub kiállítás megnyitója jelentett maradandó élményt, vagy a Székely-kapunál rendezett megemlékezés, a sportnap tetszett. Vannak, akiknek a színpadi műsorok jelentették a kikapcsolódást, és vannak, akik a Neoton együttesnek vagy a helyi fellépőknek tapsoltak elégedettséggel.

 

Kedves Segítők, Szervezők, Támogatók és Intézmények dolgozói!

 

Sokat dolgoztak, tettek azért, hogy Mezőberény megállja helyét a rendezvények sorozatában, hogy a vendégek jó hírét vihessék a városnak. Díszítették a tereket, ötletes dolgokkal jelezték, hogy ünnep van, vendégeket várunk. Programokat szerveztek, pakoltak, ha kellett, csoportot kísértek, főztek és vendéget vártak. Köszönjük munkájukat.

 

Kedves Mezőberényiek!

 

Elmúlt a 22. Berényi Napok ünnepi programja. Köszönöm Önöknek, hogy jó házigazdái voltak az eseményeknek, és a városba látogatók újra jól érezhették magukat Mezőberényben. Bízom abban, hogy Önök is jól érezték magukat, és megtalálták a négy napban az Önök számára legjobb kikapcsolódást, feltöltődést.

 

 

Siklósi István

polgármester


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Mezőberény Webkamera

webkamera

Mezőberény Mobile

mbmobile kép

Anyakönyvi hírek

2021. május hónapban

házasságot kötöttek

 

Kovács Roland (Mezőberény) és Bertók Gabriella (Mezőberény)

 

Móricz András (Mezőberény) és Hegedüs Tímea (Mezőberény)

 

Kocsis László (Mezőberény) és Fábián Dóra (Mezőberény)

 

Pleskó István (Végegyháza) és Nóvé Magdolna (Mezőberény)

 

 

2021. május hónapban

 elhunytak

 

Katona Frigyes (1951)

 

Lakatos Sándorné szül. Római Julianna (1943)

 

Várfalvi Andrásné szül. Braun Magdolna (1928)

 

Hegedűs Pál (1934)

 

Madari László (1929)

 

Virág Pálné szül. Litauszki Zsuzsanna (1924)

 

Mezei Athanáz (1955)

 

Cs.Nagy Zoltán (1930)

 

Barna János (1955)

 

Hőgye Gábor (1955)

 

Savolt Mihályné szül. Udvari Mária (1926)

 

Varga Sándor (1946)

 

Pázsit Sára Zsófi (2012)

Origami, Mezőberény

origami logo

Látogató statisztika

JOGpontOK

jogpontok