A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Negyvenegy csapat főzött töltött káposztát

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

Hősi Halottaink

Ipari park

TÁMOP Projektek

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Pályázatfigyelő

    Az RSS hírek nem elérhetők

HURO

Negyvenegy csapat főzött töltött káposztát

Nyomtatás
Létrehozva: 2018-09-18 10:13 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Programok
|
Kibocsátó: O.P.S.K.M.M.


A Baráti Egylet Mezőberényért Egyesület és az Orlai Petrics Soma Könyvtár, Muzeális Gyűjtemény és Művelődési Központ immár nyolcadik alkalommal rendezte meg együtt a Töltött Káposzta Fesztivált, a rendezvénynek 2018. szeptember 15-én a Városi Liget adott otthont.


A megjelenteket, a főző csapatokat Nagy Ferenc, az egyesület korábbi elnöke köszöntötte, a rendezvényt Siklósi István nyitotta meg.  A polgármester hangsúlyozta, sok civil szervezet tevékenykedik a városban, a szabadidejüket áldozzák arra, hogy mások jól érezzék magukat. Megemlítette, a Települési Értéktár Bizottság javasolta, hogy a töltött káposzta kerüljön be a magyar értékek közé.

 

Ezt követően a „Magyarország legszebb konyhakertjei” országos program helyi versenyének díjátadó ünnepségét tartották meg. Az előző évekhez hasonlóan most is kilenc kerttulajdonos jelentkezett a versenyre. A háromtagú zsűri: Szekeres Józsefné alpolgármester, Magyar Pál, a Városi Közszolgáltató Intézmény korábbi vezetője és Hernádi Mihály kertészetvezető több alkalommal megtekintette a kerteket. A zsűri döntése alapján a mini kert kategóriában Szeles Károlyné lett az első, a második helyen Vargáné Maléth Katalin végzett. A normál kert kategóriát    Bokorné Varga Katalin nyerte, a sorrendben őt Balog Andrásné követte. A zöldséges zártkertek között Csenger Gyula kertjét találta legszebbnek a zsűri. Vegyes zártkert kategóriában Szőke Sándor és Szőke Sándorné győzött, második helyen Kovács Imre, harmadik helyen Csaba Ferenc végzett. A zsűri különdíjjal jutalmazta Kerekes Józsefnét díszkertjét.

 

A főzőversenyre 41 csapat nevezett, szakértő zsűri bírálta el a végső sorrendet. A zsűri elnöke Bihacsy László mesterszakács volt, tagjai pedig: Barna Ádám, mesterszakács, 2017-ben az év séfje; Dorkó Iván, a Békéscsabai Szakképzési Centrum tanára; illetve Marton Mihály és Tánczos Imre étteremtulajdonosok. A legfinomabb töltött káposztát Mezőberény Város Önkormányzat dolgozói főzték, második helyen Mezőberény Város és Környéke Mozgáskorlátozottjainak Egyesülete végzett, a harmadik az Alföld Turista Egyesület lett. Különdíjat kapott Gútáról Szlovák Kultúra Baráti Kör. A szervezők versenyt hirdettek a csapatok helyszínének dekorálására is, itt a helyezéseket a közönség szavazatai döntötték el. A dekorációs versenyt a gútai Magyar Asszonyok Ligája nyerte meg, a második helyen Mazsorett Varázs Alapítvány végzett, a harmadik a Mezőberényi Vöröskeresztes Alapszervezet lett.

 

A Malom Fitness DSE látványos bemutatót tartott a színpadon. Délben a fesztávál látogatóit Erdei Zoltán szórakoztatta slágerekkel, a Városi Ifjúsági Fúvószenekar örökzöld számokat adott elő. A Berény Táncegyüttes és a „Leg a Láb” Alapfokú Művészeti Iskola csoportjai néptánccal színesítették a műsort. A Kner Tánc-sport Egyesület két helyi párossal mutatkozott be. A Mezőberényi Mazsorett Együttes különböző korú versenyzői léptek színpadra. Az öt tagú Napsugár táncegyüttes autentikus cigány táncokat mutatott be. A színpadi műsort Johnny Moonlight, a romantika nagykövete zárta, a ’60-as, ’70-es évek hazai és külföldi slágereivel.

 

A Fogjunk Össze Közhasznú Egyesület érzékenyítő programot szervezett, illetve a helyi kézművesek és kistermelők kirakodó vásárt tartottak. A Mezőberényi Orlai Népfőiskola Egyesület családi játszóházat szervezett a gyerekeknek. Kulturális Örökség Napjai – Örökségünk Európában országos program keretében Templomaink Mezőberényben címmel a Városi Ligetből többször indult lovaskocsi, hogy az utasok megtekinthessék a város négy templomját.

 

GALÉRIA - délelőtt

 

GELÉRIA - délután 


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Mezőberény Webkamera

webkamera

Mezőberény Mobile

mbmobile kép

Anyakönyvi hírek

2024. március hónapban

házasságot kötöttek

 

Pardi Péter (Mezőberény) és Szabó Gyöngyi (Mezőberény)

 

Sziráczki Dániel (Mezőberény) és Jakab Krisztina Viktória (Mezőberény)

 

2024. február hónapban

 elhunytak

 

 

Szűcs Imréné szül. Fábián Zsuzsanna, Mezőberény (1932)

 

Solymosi Györgyné szül. Károlyi Zsuzsanna, Mezőberény (1934)

 

Szalai Károly, Mezőberény (1938)

 

Maczkó István (1975)

 

Horváth Imre (1961)

 

Horváth Zoltán (1972)

 

Mészáros Jánosné szül. Lestyán Mária Erzsébet (1941)

 

Fazekas Lajosné szül. Hajkó Mária Magdolna (1951)

Galó János (1952)

 

Megyeri Jánosné szül. Tóth Mária (1951)

 

Kis Ferenc (1930)

 

Kutas Ferenc Géza (1947)

 

 

Origami, Mezőberény

origami logo

Látogató statisztika

JOGpontOK

jogpontok