A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Kitüntetést kapott dr. Zuberecz Zoltán

Hősi Halottaink

Ipari park

TÁMOP Projektek

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Pályázatfigyelő

HURO

Kitüntetést kapott dr. Zuberecz Zoltán

Nyomtatás
Létrehozva: 2018-10-23 13:30 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Programok
|
Kibocsátó: O.P.S.K.M.M.


Az időjárás 2018. október 23-án kegyeibe fogadta Mezőberényben az ’56-os emlékműnél megtartott megemlékezést és koszorúzást. A rendezvény második részében ünnepi testületi ülés keretében dr. Zuberecz Zoltán címzetes főorvos, háziorvos vehette át a „Mezőberényért” kitüntetést.


A megemlékezésre szóló meghívóban az állt, hogy ez alkalomból Péter Ferenc, a Maros Megyei Tanács elnöke mond ünnepi beszédet, de ő más elfoglaltsága miatt nem tudott eljönni, így az elnök elektronikus levelét Siklósi István polgármester olvasta fel.

 

Levelében Péter Ferenc emlékeztetett arra, hogy az erdélyi magyarok szíve ’56-ban együtt dobogott az anyaországi magyarokéval, lelkesen figyelték a magyarországi eseményeket. A Maros megyei elnök felhívta rá a figyelmet, hogy a magyar közösség jövője a közösség tagjaitól függ, ezért közös a felelősségünk.

 

Az ’56-os emlékműnél az önkormányzat, az intézményei, a hatóságok, a történelmi egyházak, a civil szervezetek képviselői, illetve a berényi polgárok helyezték el koszorújukat, virágjukat.

 

Az ünnepi rendezvény második felében, ünnepi testületi ülés keretében az egészségügyben kifejtett kiemelkedő szakmai munkája, a közösségért végzett tevékenysége elismeréseként, a városhoz való kötődése alapján a képviselők a „Mezőberényért„ kitüntető címet adományoztak dr. Zuberecz Zoltánnak.

 

Siklósi István hangsúlyozta, a „Mezőberényért” kitüntetést a Családok Éve alkalmából az idén egy háziorvos kapja. A háziorvos ismeri legjobban a családokat, és nem csak a testi, a lelki jólétükre is ügyel. Dr. Zuberecz Zoltán munkássága az utánunk jövők elé példaként állítható.

 

A méltatásban elhangzott, dr. Zuberecz Zoltán Mezőberény elismert háziorvosa, a közösség megbecsült tagja. Diplomáját Szegeden a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán szerezte 1983-ban, 1996-ban házi orvostanból tette le második szakvizsgáját. Hagyományos kínai orvoslásból 1999-ben tett vizsgát, majd 2003-ban a Laser tanfolyamot végezte el. A szegedi egyetemen kijelölt oktatóként és mentorként is dolgozik. Harmadik szakvizsgáját 2014-ben szerezte meg diabetológiából.

 

Dr. Zuberecz Zoltán háziorvosi munkája mellett a közéletben is aktív. A rendszerváltás után két ciklusban képviselőként dolgozott. A Szalai Barna Tenisz Clubnak szinte kezdetektől aktív tagja, az utóbbi években pedig elnöke. Tagként segíti a Mezőberényi Vadásztársaságot, támogatja a Magyar Rákellenes Liga helyi szervezetének munkáját. Élete és munkája Mezőberényhez köti.

 

Dr. Zuberecz Zoltán köszönő beszédében azt hangsúlyozta, hogy 32 évi orvosi munka tapasztalatával a háta mögött úgy látja, hogy Mezőberény egészségügyi ellátása kimagasló színvonalú, ugyanis kiváló szakemberek dolgoznak itt, és az önkormányzat odafigyel erre szakterületre, nagyon jó az együttműködés az orvosok és az önkormányzat között. A kitüntetett háziorvos megfogalmazta, családjával szeret Mezőberényben élni, ez egy energikus, lokálpatrióta város. Büszkék arra, hogy itt élnek.

 

Dr. Zuberecz Zoltánnak a kitüntetést Siklósi István és Szekeres Józsefné alpolgármester adta át. A kitüntetettnek Gulyás Attila, a Békéscsabai Jókai Színház színművésze és Rázga Áron zongoraművész adott rövid műsort.     

 

GALÉRIA

   

 


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Mezőberényi Hírmondó

Legfrissebb számunk letöltése


Legfrissebb hírmondó

Korábbi számok »

Mezőberény Webkamera

webkamera

Mezőberény Mobile

mbmobile kép

Anyakönyvi hírek

2019. március hónapban

házasságot kötöttek

 

 

Jónás László és Hidvégi Ivett

2019. március hónapban

 elhunytak

 

 

Brezsnyik Magdolna (1940)

 

Balog Ernő (1945)

 

Kanó Sándorné szül. Somogyi Éva (1957)

 

Weigert Ádámné szül. Szekerczés Eszter (1941)

 

Angyal Vincéné szül. Weigert Zsuzsanna (1924)
 
 
Nun Ádámné szül. Babinszki Ilona (1931)
 
 
Szabó Imréné szül. Szikora Mária (1932)
 
 
Molnár Lajosné szül. Bencze Mária (1933)
 
 
Balogh Józsefné szül. Bagi Julianna (1921)
 
 
Bánkuti Mihályné szül. Liska Ilona Julianna (1932) 
 
 
Varga Gábor (1925)
 
 
Szokola Jánosné szül. Szklenka Anna (1929)
 
 
Pardi Tamásné szül. Pataki Ilona Magdolna (1951)
 
 
Székely Lajosné szül. Imre Mária (1932)

Origami, Mezőberény

origami logo

Látogató statisztika

JOGpontOK

jogpontok