A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - 16 lakás felújítása készült el

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

Hősi Halottaink

Ipari park

TÁMOP Projektek

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Pályázatfigyelő

    Az RSS hírek nem elérhetők

HURO

16 lakás felújítása készült el

Nyomtatás
Létrehozva: 2019-03-07 17:31 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Városházi hírek
|
Kibocsátó: O.P.S.K.M.M.


Mezőberény önkormányzata 2019. március 7-én „A Város Tiétek, a Város Értetek” elnevezésű EFOP-pályázat keretében a város népességmegtartó, népességvonzó erejének erősítéséért felújított lakásokat jelképesen átadták lakóiknak, illetve az ’56-os emléktéren a „Csemetékkel a csemetékért” program keretében fákat ültettek.


A Városházán megtartott sajtótájékoztatón elhangzott, Mezőberény Város Önkormányzata az Emberi Erőforrás Operatív Program (EFOP) keretében helyi önkormányzatok számára meghirdetett „Esély Otthon” elnevezésű EFOP-1.2.11-16 kódszámú pályázaton 199 millió forint támogatásban részesült. A pályázat célja a vidék népességmegtartó képességének javítása, a fiatalok vidékről történő elvándorlásának megakadályozása, a vidéki fiatalok számára reális életpályamodell kialakítása.

 

A pályázat segítséget nyújt az önkormányzatnak, hogy továbbra is támogassa a 16 és 35 év közötti fiatalok Mezőberényben maradását, letelepedését. A helyi pályázati program „A Város a Tiétek a Város Értetek” elnevezést kapta, melyet ma már nagyon sok fiatal ismer és jelent számára valódi segítséget.

 

A projekt 2021. február 14-ig történő befejezéséig a lakásfelújítások, faültetés, növénytelepítés mellett kulturális programok, számtalan képzés, tréning, hagyományteremtő programok kerültek és kerülnek megvalósításra. A vállalkozási kompetenciák fejlesztése, a karrier és életpálya tervezés, az online vállalkozásképzés mellett ösztönző támogatások, képzési és letelepedési támogatás is lehetőséget nyújt a fiatalok számára. Az érintett korosztály mellett azonban a város lakói programokkal gazdagodnak.

 

„A Város a Tiétek a Város Értetek” program megvalósításának egyik legfontosabb eleme a város tulajdonában lévő ingatlanok felújítása, felszerelése önálló lakhatás céljára, a projektben résztvevő, a célcsoportba tartozó fiatal egyének, illetve párok, családok számára. A lakások felújításával elsődleges cél a Mezőberényben élő 18-35 éves korosztály önálló életkezdésének támogatása helyben megfelelő és ingyenes lakhatás biztosításával. A pályázat elengedhetetlen eleme a lakások eszközökkel való felszerelése, így a fiatalok azonnal költözhető lakást kapnak. Közvetlen célunk a fiatal és képzett munkaerő helyben tartásának segítése, valamint az elszármazottak hazatérésének ösztönzése. Nyilvánvaló, amennyiben a fiatalok megfelelő lakáshoz tudnak jutni helyben, úgy hajlandóbbak jövőjüket hosszútávon is itt tervezni. A lakhatás biztosításának 24 hónapja alatt megfelelő idő nyílik, hogy kapcsolataikat kiépítsék, elmélyítsék, identitástudatuk megerősödjön.

 

A program másik eleme a faültetés. A környezettudatos szemlélet, a településkép javítását és a családi otthonok szépítését célzó önkéntes, de egyben ösztönző program célja az, hogy az itt születő gyermekek „gyökeret” verjenek a településen, az otthonon és családon kívül minél több szálon kötődjenek Mezőberényhez.

 

A Városházán dr. Illés Boglárka, ifjúságért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár elmondta, az Esély Otthon programban 68 támogatási kérelmet kaptak az önkormányzatoktól, ezekből 66 meg is felelt a formai követelményeknek. Úgy döntöttek, hogy valamennyit támogatják, ezért megemelték az erre szánt 10 milliárd forintos támogatási keretet. Ez komplex program, tartalmazza a foglalkoztatás elősegítését, hiányszakmákban képzést, illetve a fiatalok két évig ingyen lakhatnak.   

 

Dankó Béla országgyűlési képviselő azt hangsúlyozta, hogy az élhető térség megvalósítása érdekében fontos a fiatalok lakhatását megoldani. Siklósi István polgármester arról szólt, hogy a 199,5 milliós támogatásból 73 milliós a lakások felújítására, felszerelésére fordítanak, 24 millió forintot ösztönzésre, illetve közel 70 millió forintot képzésre, átképzésre. Mára 16 lakás felújítása készült el.  

 

Ezt követően dr. Illés Boglárka és Siklósi István egy családnak és két egyedülálló fiatalnak jelképesen átadta a lakások kulcsát. Az ünnepség résztvevői két lakást meg is tekintettek. Végül az ’56-os emléktéren öt fát ültettek el.  Az ünnepségen részt vett Tolnai Péter, a megyei közgyűlés alelnöke és dr. Krizsán Anett, a megyei kormányhivatal igazgatója is.

 

GALÉRIA


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Mezőberény Webkamera

webkamera

Mezőberény Mobile

mbmobile kép

Anyakönyvi hírek

2024. március hónapban

házasságot kötöttek

 

Pardi Péter (Mezőberény) és Szabó Gyöngyi (Mezőberény)

 

Sziráczki Dániel (Mezőberény) és Jakab Krisztina Viktória (Mezőberény)

 

2024. február hónapban

 elhunytak

 

 

Szűcs Imréné szül. Fábián Zsuzsanna, Mezőberény (1932)

 

Solymosi Györgyné szül. Károlyi Zsuzsanna, Mezőberény (1934)

 

Szalai Károly, Mezőberény (1938)

 

Maczkó István (1975)

 

Horváth Imre (1961)

 

Horváth Zoltán (1972)

 

Mészáros Jánosné szül. Lestyán Mária Erzsébet (1941)

 

Fazekas Lajosné szül. Hajkó Mária Magdolna (1951)

Galó János (1952)

 

Megyeri Jánosné szül. Tóth Mária (1951)

 

Kis Ferenc (1930)

 

Kutas Ferenc Géza (1947)

 

 

Origami, Mezőberény

origami logo

Látogató statisztika

JOGpontOK

jogpontok