A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Kitüntetések a nemzeti ünnep alkalmából

Hősi Halottaink

Ipari park

TÁMOP Projektek

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Pályázatfigyelő

HURO

Kitüntetések a nemzeti ünnep alkalmából

Nyomtatás
Létrehozva: 2019-03-15 14:12 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Programok
|
Kibocsátó: O.P.S.K.M.M.


Az elmúlt évekhez hasonlóan Mezőberényben 2019. március 15-én is elismeréseseket adtak át. A Petőfi-emléktúra az idén is a Spar áruház előli parkolóból indult a Körös-parton lévő Petőfi-emlékműhöz. A Művelődési Központ színháztermében az ünnepségre érkezőket a Városi Ifjúsági Fúvószenekar zenéje fogadta.


Az ünnepség ökumenikus istentisztelettel kezdődött, majd a Békéscsabai Jókai Színház művészei és a „Leg a láb” Alapfokú Művészeti Iskola táncosai adtak ünnepi műsort. Dr. Latorcai Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériuma közigazgatási államtitkára ünnepi köszöntőjében emlékezett az 1989. március 15-én megtartott, nagy tömeget megmozgató budapesti tüntetésre, amely megásta a kommunista diktatúra sírját. Kifejtette, miként 1848-49-ben, úgy harminc évvel ezelőtt is szükség volt hősökre, a fiatalok lelkesedésére. A közigazgatási államtitkár hangsúlyozta, nemzeti identitásunk három fontos évszáma: 1848, 1956 és 1989.

 

Valamennyi kitüntetettet egy-egy ajándék produkcióval köszöntöttek, méltatásukat Szekeres Józsefné alpolgármester olvasta fel, a kitüntetéseket Siklósi István polgármester és Szekeres Józsefné adta át. A „Mezőberény Sportjáért” elismerést Jámbor Zoltán a Hed-Land Sportcsarnok Sportegyesület asztalitenisz szakosztályának vezetője kapta város sportéletében, az asztalitenisz sportág területén végzett magas színvonalú szakmai, a fiatalok számára példaértékű munkája és közösségépítő tevékenysége érdemeként.

 

Az önkormányzat „Mezőberény Vállalkozója” elismerést az idén Kmellár Zoltánnak adományozta a szakmájában végzett magas színvonalú, a civil szférában tanúsított sokirányú segítőkészségéért, példaértékű emberi magatartásáért.

Kósáné Barna Magdolna pedagógus az oktatás területén végzett munkájáért, példaértékű nevelő tevékenységéért részesült ez évben "Mezőberény Neveléséért, Oktatásáért” elismerő címben.

Valentinyi Károlyné gyógyszerész az egészségügyben végzett magas színvonalú tevékenységéért, a civilekkel való példaértékű szakmai munkájáért vehette át az idén a „Mezőberény Egészségügyéért, Szociális ellátásáért” elismerést.

A Mezőberényi Városi Ifjúsági Fúvószenekar húsz éve meghatározza a város zenei életét, társadalmi, kulturális rendezvények elengedhetetlen résztvevője. A társadalmi, kulturális, művészeti élet területén végzett magas színvonalú, eredményes és példaértékű közösségépítő tevékenysége alapján képviselő-testülete a „Mezőberény Kultúrájáért, Mezőberény Nemzetiségi Kultúrájáért” elismerést adományozta a zenekarnak.

 

Az elismerések átadása után az önkormányzat, az intézmények, hatóságok és a civil szervezetek képviselői megkoszorúzták Petőfi szobrát, majd a Körös-parton – a Baráti Egylet Mezőberényért Egyesület szervezésében – költő emlékművét. Itt a megjelenteket Hoffmann Dániel, az egyesület elnöke köszöntötte, külön is megemlítette a Gyuláról érkezett Makadám Világjáró Kerékpáros Klub tagjait.

 

GALÉRIA


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Mezőberény Webkamera

webkamera

Mezőberény Mobile

mbmobile kép

Anyakönyvi hírek

2020. szeptember hónapban

házasságot kötöttek

 

Mészáros László (Mezőberény) és Bogdán Emanuéla (Mezőberény)

 

Torma Gábor (Mezőberény) és Németh Klaudia (Mezőberény)

 

Pálfi Zoltán (Mezőberény) és Fábián Brigitta Zsuzsanna (Mezőberény)

 

Eipl Krisztián (Mezőberény) és Nánási Szilvia (Mezőberény)

 

Nyéki Attila (Mezőberény) és Barát Gabriella (Körösladány)

 

Demeter Gábor Krisztián (Budapest) és Dr. Kiss Brigitta (Mezőberény)

 

Huszka Dávid Miklós (Szeged) és Egyed Erzsébet (Szeged)

 

Faragó Márius József (Békéscsaba) és Darócz Adrienn (Mezőberény)

 

Szabó Zsolt (Mezőberény) és Farkas Ágnes (Mezőberény)

 

Kolozsi Krisztián (Mezőberény) és Kéki Nóra (Mezőberény)

 

Bódi Barnabás (Vác) és Hoffmann Nóra (Mezőberény)

 

Ollé Attila (Mezőberény) és Nagy Anikó (Záhony)

2020. szeptember hónapban

 elhunytak

 

Hermeczi Sándorné szül. Friedmann Mária (1935)

 

Nádas Ádámné szül. Mrska Mária (1927)

 

Szabó Péter (1950)

 

Prorok Pál (1962)

 

Nádas Mártonné szül. Toman Mária (1926)

 

Ficzere Zsolt Jánosné szül. Somogyi Róza Mária (1961)

 

Vígh Ida Julianna (1941)

 

Diósné volt Katona Vincéné szül. Tóth Julianna (1928)

 

Pataki József András (1952)

 

Anda Károlyné szül. Károlyi Ilona (1927)

 

Tóth András (1940)

 

Széplaki Ferenc (1929)

 

Drenyovszki Pál (1956)

 

Baráth Imre Antalné szül. Babarik Ilona (1937)

 

Károlyi Jánosné szül. Martincsek Mária (1923)

Origami, Mezőberény

origami logo

Látogató statisztika

JOGpontOK

jogpontok