A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - A Mecsekben táboroztak

Hősi Halottaink

Ipari park

TÁMOP Projektek

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Pályázatfigyelő

HURO

A Mecsekben táboroztak

Nyomtatás
Létrehozva: 2019-07-30 14:53 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Sport
|
Kibocsátó: O.P.S.K.M.M.


Az Alföld Turista Egyesület június 27. és június 30. között nyári tábort szervezett a Mecsekben.


Csütörtök reggel indultunk útnak a Mecsekbe Magyaregregy felé, a Vadgesztenye Panzióba. Zolnai Györgyné táborvezető-szervező jóvoltából útközben Szekszárdon, a méltán híres szőlő és bor városában, Szekszárdon tartalmas városnézésben volt részünk.

 

A hosszú utazás fáradalmait egy könnyű vacsora előtti sétával szerettük volna szétcsapatni, és megmásztuk Máré-várát. Ám a túra hosszabb és magasabbra vitt bennünket, mint gondoltuk, így igazi étvágycsináló program lett:7 km, 150 m szinttel.

 

Akinek nem szegte kedvét az előző esti „kis séta”, az másnap Zobákpusztáról a Cigány-hegyen át, Kisújbányát érintve átgyalogolhatott Óbányára: 14,5 km,300 m szint. A könnyebb útvonal kedvelői Óbányáról sétálta Kisújbányára a patak mellett festői környezetben. Útközben érintve a Ferde-vízesést és a Csepegő-sziklát. Zengővárkonyban a Tojás - és a Szalma Múzeumot néztük meg, majd tiszteletünket tettük Rockenbauer Pál sírjánál.

 

Szombaton Mánfáról indult a túra a Melegmányi-forrásig, ahol csodálatos természeti képződményt, a mésztufa-lépcsőket tekinthettük meg: 8 km,150 m szintet gyalogolva. Délután egy kis buszozás után Misina-tetőről átgyalogoltunk a Kis-Tubesre. Vacsora előtt még belefért egy pincelátogatás Mecseknádasdon, ahol maga a tulajdonos, Hetényi János mutatta be nekünk pincészetét.

 

Vasárnap megnéztük Pécs főterét, a Dzsámit, a Székesegyház környékét, a Barbakánt. A nem „liszt érzékeny” csapatunk megcsodálta egyebek mellett Liszt Ferenc nem mindennapi szobrát is, és az egyéb köztéri szobrokat, pl. néhány Zsolnai manufaktúra terméket is. Délutáni órákban élményekkel gazdagodva értünk haza.

                                                                                       Szák Anikó

 

GALÉRIA


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Mezőberény Webkamera

webkamera

Mezőberény Mobile

mbmobile kép

Anyakönyvi hírek

2019. november hónapban

házasságot kötöttek

 

Rác Roland és Burai Georgina Andrea

2019. november hónapban

 elhunytak

 

Lestyán Ágnes (1964)
 
Dvoreczki Mária (1934)
 
Frey Mártonné szül. Olej Zsuzsanna (1933)
 
Kertész Lajos (1944)
 
Balog András ( 1947)
 
Bleyer József Lajos (1943)
 
Mezei Athanáz Józsefné szül. Nagy Krisztina (1936)
 
Várhegyi Ferenc (1958)
 
Cservenák Györgyné szül. Király Erzsébet (1936)

 

 

Origami, Mezőberény

origami logo

Látogató statisztika

JOGpontOK

jogpontok