A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - A labdarúgótorna tovább őrzi dr. Fekete Nándor emlékét

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében

A labdarúgótorna tovább őrzi dr. Fekete Nándor emlékét

Nyomtatás
Létrehozva: 2019-09-09 08:31 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Sport
|
Kibocsátó: Önkormányzat


2019. szeptember 7-én, immár V. alkalommal rendezték meg a dr. Fekete Nándor Emléktornát Mezőberényben.


 

A család a Mezőberényi Gyermekfoci Alapítvánnyal közösen határozta el, hogy a fiatalon elhunyt focistára, orvosra emlékezve minden évben a barátok, ismerősök részvételével szeptember első hetében megrendezi a labdarúgótornát. Minden évben a Nándi barátaiból összeállt csapatok játéka lett a központi esemény, hiszen ő maga is szívesen és szeretettel játszott. A fiúk, a barátok nem felejtenek, és az idő múlásával sem hagyják ki az eseményt, az emlékezést. Hazaérkeznek ezen a napon találkozni, játszani, emlékezni. E három ezen a napon összefügg számukra.

A rendezvényre Szovátáról, Székelyudvarhelyről, Újpestről, Gyomaendrődről, Gyuláról, Békéscsabáról, Orosházáról is érkezett és természetesen Mezőberényből is jelen volt ifjúsági focicsapat. Emellett ovisok mérettették meg magukat, illetve egyéb programok, pl. kapura rúgás, dekázás, arcfestés is várta őket. Valamennyien tudták a torna történetét, és a méltó komolysággal hallgatták a megnyitó szavait. A szívszorító, rövid, de sokatmondó mondatok megérintették a jelenlévőket. A vendégeket a család nevében dr. Fekete Csongor köszöntötte és emlékezett testvérére. A szovátai polgármester, Fülöp László Zsolt a megbékélést, Siklósi István Mezőberény város polgármestere a család szeretetét, a veszteség, a soha el nem múló fájdalom érzését emelte ki. Kajlik Péter a sportemberre, a labdarúgás szerelmesére emlékezett szavaival.

A torna létrejötte elindított valamit, azt, hogy emlékezhetünk így is, összefogva, példát mutatva a gyermekeknek, fiataloknak a sport, a játék, a labdarúgás által.

A dr. Fekete Nándor Emléktorna évről évre nő, mottója viszont maradt. Nándi szavai, melyek szülei, barátai fülében ott csengenek: ”Igyekeztem mindig mindenkit, mindenhol, minden körülmények között jobb kedvre deríteni” nem feledhetők. Emlékét őrizzük!

Köszönet a Famíliatészta Kft.-nek a welnessuzsonnáért, a barátoknak, az alapítványnak, közreműködőknek a rendezvény méltó megrendezéséért.

 

 

 

GALÉRIA

 

(A fotókat Gál András készítette)


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. március hónapban

házasságot kötöttek

 

Pardi Péter (Mezőberény) és Szabó Gyöngyi (Mezőberény)

 

Sziráczki Dániel (Mezőberény) és Jakab Krisztina Viktória (Mezőberény)

 

2024. március hónapban

 elhunytak

 

Károlyi Mihályné szül. Kovács Ilona (1937)

 

Takács László (1957)

 

Bagi Ádámné szül. Erdei Margit (1947)

 

Timár Györgyné szül. Szekeres Zsuzsanna (1939)

 

Füzesi József (1931)

 

Tóth János (1947)

Origami, Mezőberény

origami logo

Hősi Halottaink

JOGpontOK