A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - 2019. december 7-én fényjátékkal bővült a Nagycsaládosok adománygyűjtő programja

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében

2019. december 7-én fényjátékkal bővült a Nagycsaládosok adománygyűjtő programja

Nyomtatás
Létrehozva: 2019-12-18 07:56 | Szerző: PmH. Titk.
|
Kibocsátó: Önkormányzat


A Nagycsaládosok Egyesülete egy olyan civil szervezet Mezőberényben, mely immár 10 éve szervezi azt az adománygyűjtő programot, ahol több száz gyermek arcára varázsolnak mosolyt karácsony előtt az eljuttatott ajándékkal. A Nagycsaládosok Mezőberényi Egyesülete által megálmodott kezdeményezés mellé állt a Fogjunk Össze KH Egyesület, a Városi Humánsegítő és Szociális Szolgálat, a Spektrum Alapítvány, a Vöröskereszt Mezőberényi alapszervezete és támogatóként Mezőberény Város Önkormányzata.


 

A közel egy hónapos adománygyűjtés felajánlásait a szervezetek juttatják el a mezőberényi rászoruló gyermekek számára. Ezen az estén Eszenyi Réka a Télapóvárás című verset mondta el, majd Siklósi István polgármester méltatta azt a munkát, melyet az egyesületek végeznek. Utána Gulyásné Székely Éva szülőként pontgyűjtésből beváltott kabalákat adott át az egyesületnek, melyet felhívására családok gyűjtöttek össze.
A "Legyen Ön is karácsonyi Angyalka" adománygyűjtés lelkes mozgatója többek között Tímárné Csák Tímea és Kis Pálné Julcsi, akik az évek alatt továbbgondolták és ajándékprogrammal gazdagították a kezdeményezést. Az idei évben a Csabai Színistúdió zenés műsorával és Városháza impozáns épületére vetített fényjátékkal lepték meg az érdeklődőket. (Zavada Márton és Eiler Zoltán mezőberényi elszármazottak biztosították.) Az OPSKMM kézműves vásárt szervezett ez alkalomra, a helyi vállalkozások támogatásával illetve Zolnai Róbert és barátai jóvoltából a fényjáték után meleg ételosztással zárulhatott a program.
A 24 karácsonyfa körül megrendezett esemény hangulatos néhány órát nyújtott a jelenlévőknek és a fényjáték méltó befejezése volt a napnak.
A szervezetek teát, mézest, süteményt kínáltak a térre érkezőknek, melyet előzetesen készítettek erre az alkalomra.

Köszönet illeti a szervezőket, a segítőket ennél a rendezvénynél is, hiszen sok-sok előkészítő munka, előzetes egyeztetés és szervezés előzte meg a megvalósítást. CIVILKÉNT, ÖNKÉNTESKÉNT hozták létre ezt a rendezvényt és barátokkal, az egyesületek tagjaival teszik minden évben emlékezetessé. Nagyon kevés szó esik azokról a háttérben dolgozó, tevékenyen részvevő segítőkről, akik pl. a krumplit pucolták, teát kínáltak, süteményeket sütötték, kínáltak, rendezték a teret, figyelik a fenyőfákat, biztosították a lezárást, a közeledés rendjét, ételt osztottak.
Tisztelettel köszönjük mindazoknak, akik hozzájárultak a rendezvényhez és csalnak mosolyt a gyermekeink arcára!

 

 

 

GALÉRIA

 


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. március hónapban

házasságot kötöttek

 

Pardi Péter (Mezőberény) és Szabó Gyöngyi (Mezőberény)

 

Sziráczki Dániel (Mezőberény) és Jakab Krisztina Viktória (Mezőberény)

 

2024. március hónapban

 elhunytak

 

Károlyi Mihályné szül. Kovács Ilona (1937)

 

Takács László (1957)

 

Bagi Ádámné szül. Erdei Margit (1947)

 

Timár Györgyné szül. Szekeres Zsuzsanna (1939)

 

Füzesi József (1931)

 

Tóth János (1947)

Origami, Mezőberény

origami logo

Hősi Halottaink

JOGpontOK