A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Rendőrségi felhívás – Tisztelt kerékpárosok!

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Rendőrségi felhívás – Tisztelt kerékpárosok!

Nyomtatás
Létrehozva: 2020-01-06 11:14 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Felhívások
|
Kibocsátó: O.P.S.K.M.M.


Amennyiben a kerékpáros olyan kijelölt gyalogos átkelőhelyhez érkezik, amely mellett nincs kerékpárút útburkolati jel felfestve, úgy köteles leszállni és a gyalogosokra vonatkozó szabályok szerint áthaladni a kijelölt gyalogos átkelőhelyen!


Amennyiben a kerékpáros olyan kijelölt gyalogos átkelőhelyhez érkezik, amely mellett az úttesten átvezető „utat keresztező kerékpárút” (sárga színű) útburkolati jel van felfestve, a kerékpárosoknak minden esetben figyelembe kell venni a számukra elhelyezett „Elsőbbségadás kötelező!”, vagy „Állj! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtáblát, és elsőbbséget kell adni a keresztirányba haladó járművek részére! Ennek elmulasztása közúti közlekedési balesethez vezethet. A keresztirányba haladó járműveknek elsőbbsége van!

 

Amennyiben a kerékpáros olyan útszakaszhoz érkezik, ahol az úttesten átvezető „utat keresztező kerékpárút” (sárga színű) útburkolati jel van felfestve, a kerékpárosoknak szintén minden esetben figyelembe kell venni a számukra elhelyezett „Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtáblát, és elsőbbséget kell adni a keresztirányba haladó járművek részére! A keresztirányba haladó járműveknek ezen helyeken is elsőbbsége van!

 

Amennyiben a kerékpáros az elsőbbségadási kötelezettségnek nem tesz eleget – túl azon, hogy közlekedési szabálysértést követ el –, a saját élete és testi épsége kerül veszélybe, hiszen a kerékpárral közlekedő személy a legvédtelenebb járművezető.

 

Gyakori tapasztalat, hogy az előzékeny járművezetők az úttesten átvezető „utat keresztező kerékpárút” előtt történő megállással a kerékpáros javára lemondanak elsőbbségi jogukról, azonban a kerékpárosnak ez esetben meg kell állni, és csak akkor kezdheti meg az átkelést, ha az elsőbbség lemondásáról minden kétséget kizáróan meggyőződött!

 

Fontos továbbá, hogy Mezőberényben a Gyomai úton, a Kodály Z. utcába, a Köröstarcsai úton, a Békési úton, a Petőfi úton valamint a Csabai úton található kerékpárutakon haladónak elsőbbsége van ugyan a keresztirányban haladó járművekkel szemben, azonban kérjük a tisztelt lakosságot, hogy kerékpárjaikkal ezen kereszteződéseket is fokozott óvatossággal közelítsék meg!

 

A közlekedés során fontos a másokkal szemben tanúsított tolerancia és az előzékenység.

 

Kérjük, hogy maradéktalanul tartsák be a közlekedési szabályokat, hiszen MINDENKIT HAZAVÁRNAK!

 

Mezőberényi Rendőrőrs


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. március hónapban

házasságot kötöttek

 

Pardi Péter (Mezőberény) és Szabó Gyöngyi (Mezőberény)

 

Sziráczki Dániel (Mezőberény) és Jakab Krisztina Viktória (Mezőberény)

 

2024. március hónapban

 elhunytak

 

Károlyi Mihályné szül. Kovács Ilona (1937)

 

Takács László (1957)

 

Bagi Ádámné szül. Erdei Margit (1947)

 

Timár Györgyné szül. Szekeres Zsuzsanna (1939)

 

Füzesi József (1931)

 

Tóth János (1947)

Hősi Halottaink

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében