A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Köszönet Mike Münzingnek Münsingen város polgármesterének

Hősi Halottaink

Ipari park

TÁMOP Projektek

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Pályázatfigyelő

HURO

Köszönet Mike Münzingnek Münsingen város polgármesterének

Nyomtatás
Létrehozva: 2020-02-06 08:12 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Testvérváros
|
Kibocsátó: Önkormányzat


„Az értékbecslés az értékteremtés előtt történik „ vagy az „Üres kassza, nem jelenti az üres fejet”

Többek között ezek a mondatok is elhangzottak 2020. február 4-én, a mezőberényi Városházán elhangzott előadáson, melyet Mike Münzing, Münsingen város polgármestere tartott.


 

Az előadás célja volt a testvértelepülés jelenének bemutatása, a münsingeni vállalkozások, civilek, önkéntesek szerepe, szerepvállalása a város életében, fejlődésében. A münsingeni polgármester példák során mutatott be jó gyakorlatokat, melyeket a településük elért az utóbbi években. Eredményeiket többségében közösségi összefogás révén érik el, kiemelve meglévő értékeiket. Természetesen többször említette Mezőberényt és a településen megtalálható értékeket, hiszen az utóbbi években többször látogatott már Mezőberénybe és látja ezeket. A jelenlévő képviselők, vállalakozók, civilek közül jó páran szintén voltak már Münsingenben, tehát nem voltak teljesen ismeretlenek számukra az előadás során említett helyszínek sem. A 25 éves testvérvárosi kapcsolat ezzel a háromnapos közös gondolkodással új mérföldkőhöz érkezett, hiszen a konferencia és a programok erősítették mindezt. Mike Münzing ellátogatott többek között a Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola és Gimnáziumba, majd a Szlovák Közösségi Házba, a Német Közösségi Házba, a Tízváros Alapítványhoz, majd Siklósi István polgármester és Körösi Mihály alpolgármester a várost mutatták be a városfejlesztéssel is foglalkozó szakembernek.
Az esti előadás tehát az összefogás, az együttgondolkodás, a közös érdekek, az együtt munkálkodás kulcsszavakra épült, melyen közel 70 fő vett részt. A tolmácsolásért nagy köszönet Braunné Kristóf Viktóriának, a szinkrontolmácsolásért Dr. Reisz Attilának, a technikáért a Körös-Trade Kft-nek, a támogatásért Debreczeni János népi iparművésznek, a szállításért Madarászné Bereczki Zsuzsanna és Debreczeni Gábor képviselőknek illetve  az Adamik–féle házikolbásznak, Kis Sándornak, Madarász Házikolbásznak.

 

 

Mertz Judit
 
 
 
 
GALÉRIA


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Mezőberény Webkamera

webkamera

Mezőberény Mobile

mbmobile kép

Anyakönyvi hírek

2020. június hónapban

házasságot kötöttek

 

Farkas Kristóf és Gyönye Beáta

 

Pecze Péter és Dorozsmai Jozefina

 

Marhás Márk Róbert és Kótai Roberta Klaudia

 

Pálfi János és Kovács Anikó Mónika

 

Udvary Mátyás és Gönci Andrea

2020. június hónapban

 elhunytak

 

Farkas Ferencné szül. Rácz Ilona Mária (1941)

 

Jónás Károlyné szül. Rácz Ágnes Róza (1956)

 

Harmati Györgyné szül. Dusa Ilona (1931)

 

Vasas Pálné szül. Kocsik Ilona (1929)

 

Szekeres Sándor (1956)

 

Radványi Sándor Márton (1926)

 

Borgula Jánosné szül. Adamik Ilona (1940)

 

Sotusné Aranyosi Irén Hajnalka (1949)

 

Origami, Mezőberény

origami logo

Látogató statisztika

JOGpontOK

jogpontok