A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Köszönet Mike Münzingnek Münsingen város polgármesterének

Hősi Halottaink

Ipari park

TÁMOP Projektek

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Pályázatfigyelő

HURO

Köszönet Mike Münzingnek Münsingen város polgármesterének

Nyomtatás
Létrehozva: 2020-02-06 08:12 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Testvérváros
|
Kibocsátó: Önkormányzat


„Az értékbecslés az értékteremtés előtt történik „ vagy az „Üres kassza, nem jelenti az üres fejet”

Többek között ezek a mondatok is elhangzottak 2020. február 4-én, a mezőberényi Városházán elhangzott előadáson, melyet Mike Münzing, Münsingen város polgármestere tartott.


 

Az előadás célja volt a testvértelepülés jelenének bemutatása, a münsingeni vállalkozások, civilek, önkéntesek szerepe, szerepvállalása a város életében, fejlődésében. A münsingeni polgármester példák során mutatott be jó gyakorlatokat, melyeket a településük elért az utóbbi években. Eredményeiket többségében közösségi összefogás révén érik el, kiemelve meglévő értékeiket. Természetesen többször említette Mezőberényt és a településen megtalálható értékeket, hiszen az utóbbi években többször látogatott már Mezőberénybe és látja ezeket. A jelenlévő képviselők, vállalakozók, civilek közül jó páran szintén voltak már Münsingenben, tehát nem voltak teljesen ismeretlenek számukra az előadás során említett helyszínek sem. A 25 éves testvérvárosi kapcsolat ezzel a háromnapos közös gondolkodással új mérföldkőhöz érkezett, hiszen a konferencia és a programok erősítették mindezt. Mike Münzing ellátogatott többek között a Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola és Gimnáziumba, majd a Szlovák Közösségi Házba, a Német Közösségi Házba, a Tízváros Alapítványhoz, majd Siklósi István polgármester és Körösi Mihály alpolgármester a várost mutatták be a városfejlesztéssel is foglalkozó szakembernek.
Az esti előadás tehát az összefogás, az együttgondolkodás, a közös érdekek, az együtt munkálkodás kulcsszavakra épült, melyen közel 70 fő vett részt. A tolmácsolásért nagy köszönet Braunné Kristóf Viktóriának, a szinkrontolmácsolásért Dr. Reisz Attilának, a technikáért a Körös-Trade Kft-nek, a támogatásért Debreczeni János népi iparművésznek, a szállításért Madarászné Bereczki Zsuzsanna és Debreczeni Gábor képviselőknek illetve  az Adamik–féle házikolbásznak, Kis Sándornak, Madarász Házikolbásznak.

 

 

Mertz Judit
 
 
 
 
GALÉRIA


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Mezőberény Webkamera

webkamera

Mezőberény Mobile

mbmobile kép

Anyakönyvi hírek

2020. január hónapban

házasságot kötöttek

 

Halász Miklós és Maráz Anna

 

Hégely Csaba és Roncsek Tímea

2020. január hónapban

 elhunytak

 

J. Winter Erzsébet (1941)

 

Tóth László (1966)

 

Kanó Sándorné szül. Nácsa Aranka (1944)

 

Nacsa József (1957)

 

Bíró Ferenc (1951)

 

Kótai József (1940)

 

Kozma Géza (1940)

 

Janovits Mihály (1933)

 

Vasas Jánosné szül. Prorok Erzsébet (1934)

 

Földesi Andrásné szül. Schupkégel Julianna (1927)

 

Dobi Adrienn (1989)

Origami, Mezőberény

origami logo

Látogató statisztika

JOGpontOK

jogpontok