A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - A vírushelyzetről Győrfi Pállal

Hősi Halottaink

Ipari park

TÁMOP Projektek

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Pályázatfigyelő

    Az RSS hírek nem elérhetők

HURO

A vírushelyzetről Győrfi Pállal

Nyomtatás
Létrehozva: 2020-10-02 20:23 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Programok
|
Kibocsátó: O.P.S.K.M.M.


Mikor foghatunk újra kezet? címmel R. Kárpáti Péter színész beszélgetett 2020. október 2-án a Művelődési Központban a vírushelyzetről Győrfi Pállal, aki az Országos Mentőszolgálat szóvivőjeként vált országosan ismertté.


R. Kárpáti Péter bevezetőjében elmondta, a Covid-19-ről nagyon sok, egymásnak ellentmondó hírek jelennek meg a médiában, ezeket szeretné Győrfi Pál segítségével tisztázni.

 

Győrfi Pál hangsúlyozta, márciusban a járvány felbukkanásakor azonnal radikális intézkedéseket hoztak. A kijárási korlátozást és a többi szabályt fegyelmezetten betartotta a lakosság, és májusra megállt a fertőzés terjedése. Nyárra mindenkinek elege lett a szabályokból, sokan mentek nyaralni, még külföldre is. Ez felélesztette a szunnyadó járványt, és augusztus végére megérkezett a második hulláma. Különösen a fiatalok körében nőtt meg az esetszám, ők kevésbé szabálytartók, közülük sokan úgy vélekednek, ez a vírus nem is olyan súlyos, hiszen többen tünetmentesen vészelik át. A felelősségük a fiataloknak is megvan, a veszélyeztetett idősek érdekében kell betartaniuk a szabályokat.   

 

Győrfi Pál szólt arról, az első hullámmal szemben most nem az a szabály, hogy „Maradj otthon!”, mert ennek túl nagy ára lenne. Most fenn kell tartani az ország és a gazdaság működőképességét, de néhány szabály betartásával le kell lassítani a fertőzés terjedését. És ez a nehezebb.

 

A rendezvény Mezőberény Város Önkormányzatának az EFOP-1.5.3.-16-2017-00097 kódszámú projekt „Korhatártalanul” programjának keretében valósult meg.

 

GALÉRIA


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Mezőberény Webkamera

webkamera

Mezőberény Mobile

mbmobile kép

Anyakönyvi hírek

2021. november hónapban

házasságot kötöttek

 

Balogh Márk (Mezőberény) és Mezei Alexandra (Mezőberény)

2021. november hónapban

 elhunytak

 

Domokos Gáborné szül. Mercz Magdolna Ilona (1934)

 

Sija Mihályné szül. Fábián Mária (1932)

 

Emrich Mártonné szül. Szőke Rozália Anna (1930)

 

Geleta Lászlóné szül. Kovács Éva Julianna (1936)

 

Batki István Tiborné szül. Bacsó Margit (1941)

 

Nagy Péterné szül. Balog Erzsébet (1935)

Origami, Mezőberény

origami logo

Látogató statisztika

JOGpontOK

jogpontok