A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - A városi fúvósok egy éve – 2019

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében

A városi fúvósok egy éve – 2019

Nyomtatás
Létrehozva: 2020-10-08 12:57 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Kultúra
|
Kibocsátó: O.P.S.K.M.M.


A Mezőberényi Fúvószenekarért Egyesület városban működő Városi Ifjúsági Fúvószenekar tevékenységének támogatására jött létre. Az egyesület működése nyilvános. Egyesületünk céljai között szerepel a fúvószene népszerűsítése, fúvószenekari hagyományok ápolása a fiatalok kulturált szórakoztatása, rendezvényeken való fellépés megszervezése, valamint együttműködés más civil szervezetekkel, Mezőberény Város Önkormányzatával.  A mai világban az embereknek nagy szüksége van egy kis kikapcsolódásra, erre a zene egy csodálatos eszköz.


2019. évben az alábbi események szervezésében működött közre:

A Városi Ifjúsági Fúvószenekar március 15-én a nemzeti ünnepünk 171 évfordulója alkalmából részt vett a városi ünnepi programban. Az ünnepi program keretén belül városi elismerések kerültek átadásra. A mezőberényi Városi Ifjúsági Fúvószenekar húsz éve meghatározza a város zenei életét, a társadalmi, a kulturális rendezvények elengedhetetlen résztvevője. A társadalmi, kulturális, művészeti élet területén végzett magas színvonalú, eredményes és példaértékű közösségépítő tevékenysége alapján a képviselő- testület a „Mezőberény Kultúrájáért, Mezőberény Nemzetiségi Kultúrájáért” elismerést adományozta a zenekarnak. Március 23-án a Városi Ifjúsági Fúvószenekar és a Mezőberényi Fúvószenekarért Egyesület közös szervezésével 20 éves jubileumi koncertet adott az OPSKMM Művelődési Központ színháztermében. Ezen a jubileumi koncerten 20 éves évfordulóját ünnepelte a zenekar. A zenekar fő célja volt, hogy különböző stílusú művek legyenek hallhatóak a közönség számára. Az előadás során először valósulhatott meg, hogy a zenekar által játszott darabokra a Berény Táncegyüttes néptáncosai, versenytáncosok és a Hed-Land Sportcsarnok SE kick-box szakosztály ovisainak bemutatóját is láthatta a közönség.

 

Május 1-én Dévaványán a művelődési ház felkérésére a Városi Ifjúsági Fúvószenekar zenével tette színesebbé az ünnepi programot. Május 4-én Dévaványán a Körös-Maros Nemzeti Park igazgatósága által rendezett „Túzok fesztivál” rendezvényén a Városi Ifjúsági Fúvószenekar zenét szolgáltatott az érdeklődő nézőközönség számára.

 

Augusztus 17-én XXI. Gyomaendrődi Nemzetközi Halfőző versenyen vettünk részt, amely Gyomaendrődön, Endrőd Népligetben volt megtartva. Ezt követően a Városi Humánsegítő és Szociális Szolgálat EFOP-1.5.3-16-2017-00097 kódszámú projekt keretében zenei villámcsődület megszervezése Mezőberényben; szabadtéri villámcsődület megszervezésén vett részt a Városi Ifjúsági Fúvószenekar a zenei kultúra, a fúvószene népszerűsítése céljából a város frekventált területén. Cél a figyelem felkeltés, a hétköznapi ember elgondolkodtatása.

 

Augusztus 20-án a XXIII. Berényi Napokon a Városi ifjúsági Fúvószenekar a Szent István napi felvonuláson zenével tette színesebbé az ünnepi programot. Ezt kővetően egy órás koncertet adott.

 

Szeptember 14-én Köröstarcsán a Városi Ifjúsági Fúvószenekar fúvószenei koncertet adott a V. Kistérségi Hagyományőrző fesztivál és XI. Szilvanapon, melynek helyszíne a Ligeti Rendezvényközpont volt.

Szeptember 21-én a Baráti Egylet Mezőberényért Egyesület rendezte meg immár hagyományossá vált IX. Mezőberényi Töltött Káposzta Fesztivált a Városi Ligetben, ezen a rendezvényen zenekarunk zenével szórakoztatta az ott lévő vendégeket.  

 

A Mezőberényi Fúvószenekarért Egyesülete tisztelettel köszöni mindazok segítségét, akik felajánlották személyi jövedelemadójuk 1 %-át, a felajánlott összeget a Városi Ifjúsági Fúvószenekar támogatására használja fel.

 

 

Köszönettel: Matajsz János, a Mezőberényi Fúvószenekarért Egyesület elnöke    


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. március hónapban

házasságot kötöttek

 

Pardi Péter (Mezőberény) és Szabó Gyöngyi (Mezőberény)

 

Sziráczki Dániel (Mezőberény) és Jakab Krisztina Viktória (Mezőberény)

 

2024. március hónapban

 elhunytak

 

Károlyi Mihályné szül. Kovács Ilona (1937)

 

Takács László (1957)

 

Bagi Ádámné szül. Erdei Margit (1947)

 

Timár Györgyné szül. Szekeres Zsuzsanna (1939)

 

Füzesi József (1931)

 

Tóth János (1947)

Origami, Mezőberény

origami logo

Hősi Halottaink

JOGpontOK