A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - PSZÁF tájékoztatás

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

PSZÁF tájékoztatás

Nyomtatás
Létrehozva: 2012-12-10 11:19 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Városházi hírek
|
Kibocsátó: Önkormányzat


 

Fogyasztóvédők

Magyarországi Egyesülete

 

A Pénzügyi Tanácsadó Irodahálózatot a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) hozta létre (közbeszerzési eljárásban) és a Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesülete (FOME) működteti.


A Pénzügyi Tanácsadó Irodahálózatról

A Pénzügyi Tanácsadó Irodahálózatot a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) hozta létre (közbeszerzési eljárásban) és a Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesülete (FOME) működteti. Az Irodahálózat jelenleg 11 megyeszékhelyen nyújt a fogyasztók számára ingyenes, szakszerű és pártatlan tanácsokat a pénzügyi vállalkozásokkal, szolgáltatásokkal kapcsolatos kérdésekben, vitás ügyekben. Az Irodahálózat létrehozása igen jelentős lépés a hazai pénzügyi fogyasztóvédelem történetében, és illeszkedik abba az intézkedés sorozatba, amely 2010 után a bajba került adósok, illetve a pénzügyi szolgáltatókkal szemben információval való ellátottság, illetve jogérvényesítő képességég szempontjából is hátrányosabb helyzetben lévő fogyasztók segítését szolgálja.
 

Kik fordulhatnak az Irodahálózathoz?

Az Irodahálózat létrehozásával a pénzügyi fogyasztóvédelem erősítése volt a PSZÁF célja, továbbá az, hogy a vidéki fogyasztók számára könnyebb, egyszerűbb legyen az információk megszerzése, legyen a lakóhelyükhöz közel egy hely, ahol díjmentesen, szakszerű tanácsot kapnak. Első sorban természetes személy fogyasztókat várunk (akik magánszemélyként pénzügyi vállalkozással állnak fogyasztói jogviszonyban), illetve mindazokra, akiknek pénzügyi szolgáltatásokkal, pénzügyi vállalkozásokkal van kérdése, problémája.
 

Milyen tipikusnak mondható ügyekkel kereshetnek minket:

Igen sok megkeresés érkezik hozzánk deviza alapú hitelekkel kapcsolatban (pl. bajban lévő adósoktól). Ezen belül a különböző állami segítségekkel – árfolyamgát, kamattámogatási rendszer, Nemzeti Eszközkezelő – kapcsolatban is sok az érdeklődő. Biztosításokkal kapcsolatban (pl. otthonbiztosítások, kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás, életbiztosítással kombinált befektetések) is számos megkeresés érkezik. Gyakori az érdeklődő megkeresés, amikor nem konkrét panasz van, hanem pl. pénzügyi szolgáltatásra vonatkozó kérdések (ennek legjobb példája, amikor az ügyfél kap egy tájékoztatást a bankjától, de szeretne másik – független – forrásból is tájékozódni).
 

Milyen szolgáltatást kapnak a hozzánk ellátogató ügyfelek?

Az iroda nem a PSZÁF helyi kirendeltsége, szervezetileg nem része a Felügyeletnek, tehát nem folytatunk le fogyasztóvédelmi eljárást, feladatunk a tanácsadás, az ügy fogyasztóval való megvitatása és a lehető legjobb megoldásban való segédkezés. Az ügyfelet nem képviseljük eljárásokban, de támogatjuk abban, hogy a vitás ügyét olcsón, hatékonyan és eredményesen el tudja intézni, akár az arra hivatott fórum hatékony megkeresésével. Úgy véljük, rengeteg embernek tudunk segíteni az ügyei vitelében, számos példa bizonyítja, hogy a szolgáltatásunk nagyon hasznos.

Az Irodahálózat vezetőjeként készséggel állok rendelkezésükre a fentiekkel kapcsolatos bármilyen kérdésben, illetve örömmel teszek eleget sajtómegjelenésnek (helyi TV, rádió, újság, lakossági fórum, stb.), amennyiben erre lehetőséget nyújtanak.

Úgy vélem, az iroda egy kiváló lehetőséget nyújt a helyi lakosok számára, és első sorban ahhoz kérem a segítségüket, hogy erről minél többen tudomást szerezzenek. Fontosnak tartom leszögezni, hogy nem mozgat minket anyagi érdek, pusztán arra törekszünk, hogy a lehetőség ne maradjon kihasználatlan.



 

Az Iroda tanácsadói:

 

Barra Péter

Varga Imre László

 

 

Elérhetőségek:

 

Cím: 5600 Békéscsaba, József Attila u. 2-4.

 

Tel.: 30-714-4800, 66/622-041

 

E-mail: bekescsaba@penzugyifogyaszto.hu

 

Hétfő:

0900 – 1300

Kedd:

1300 – 1700

Szerda:

0900 – 1300

Csütörtök:

1300 – 1700

Péntek:

0900 – 1300

 

 



 

facebook.com/penzugyifogyaszto


 

LETÖLTHETŐ TÁJÉKOZTATÓ


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. március hónapban

házasságot kötöttek

 

Pardi Péter (Mezőberény) és Szabó Gyöngyi (Mezőberény)

 

Sziráczki Dániel (Mezőberény) és Jakab Krisztina Viktória (Mezőberény)

 

2024. március hónapban

 elhunytak

 

Károlyi Mihályné szül. Kovács Ilona (1937)

 

Takács László (1957)

 

Bagi Ádámné szül. Erdei Margit (1947)

 

Timár Györgyné szül. Szekeres Zsuzsanna (1939)

 

Füzesi József (1931)

 

Tóth János (1947)

Hősi Halottaink

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében