A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Mezőberény és környéke népi, paraszti eszközeinek gyűjteménye

Hősi Halottaink

Ipari park

TÁMOP Projektek

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Pályázatfigyelő

    Az RSS hírek nem elérhetők

HURO

Mezőberény és környéke népi, paraszti eszközeinek gyűjteménye

Nyomtatás
Létrehozva: 2013-06-18 10:10 | Szerző: PmH. Titk.
|
Kibocsátó: Önkormányzat


A történet 7 éve kezdődött, amikor a Madarász Kft. létrehozta a Nyeregben Alapítványt...


A történet 7 éve kezdődött, amikor a Madarász Kft. létrehozta a Nyeregben Alapítványt azzal a céllal, hogy a gyermekekkel megszerettesse a természetet, az állatokat, különösen a lovakat. Táborokkal kezdtek, ahol a gyermekek reggeltől akár késő estig a lovak közelében tölthették szabadidejüket. Emellett a közösségformálás, az összetartozás érzését is fejlesztették és terápiás szándékkal, fogyatékkal élő gyermekeket is lovagoltattak.

 

Igyekeztek a tábor során a lovak szeretetét, a lovakkal való bánásmódot, a velük való foglalatosságokat életszerű élményként átadni. Az évek alatt az alapítvány összeforrt a lelkes, a lovakon ámuló szemmel csüngő gyermekekkel. A táborok végén a szülők is láthatják, hogy nem csak a lovaglás technikáját sajátítják el, hanem az állattartás felelősségét is. Hiszik, hogy Camuti szavai a történetükre is helytállóak, s „Azáltal, hogy szeretjük és megértjük kedvenceinket, talán könnyebben megértjük egymást is”.

 

Az Alapítvány azonban nem állt meg a táboroknál, álmodott és tett, pályázott és nyert a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER forrásaiból. A megkezdett munkát ezáltal kiegészíthették egy kisebb gyűjteménnyel, mely betekintést nyújt elődeink életébe és mindez el is készülve 2013. június 14-én átadásra került a Madarász tanyán.

 

A kiállítótermekben minden a lovakról szól, a múltról, a régi idők eszközeiről, melyek már szinte csak emlékekben élnek. Megálmodták, létrehozták és az első látogatók már meg is csodálhatták.

 

Mindez össze ér az alapítványi céllal és csak megköszönni lehet az alapítványban dolgozók, elsősorban Madarász Magdolna és Madarászné Bereczki Zsuzsanna munkáját.

 

Ahogy Siklósi István polgármester is a megnyitójában elmondta:” az én köszönetemnél sokkal többet adhat nekik az a tény, hogy gyermekek tucatjai vágynak vissza a táboraikba, s az, hogy akik kapcsolatba kerültek velük, tudják, hogy milyen odaadóan, önfeláldozóan végzik ezt a tevékenységet” és egészen biztosan jó gazda módjára gondozzák majd a gyűjtemény sorsát is.

 

A teljes képsorozat az alábbi linkre kattintva tekinthető meg:

LINK


Cimkék: gyűjtemény  alapítvány  
Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Mezőberény Webkamera

webkamera

Mezőberény Mobile

mbmobile kép

Anyakönyvi hírek

2020. december hónapban

házasságot kötöttek

 

Budai Márton (Végegyháza) és Bereczki Róza (Mezőberény)

 

Wagner Zsigmond (Mezőberény) és Fülöp Alexandra (Dávod)

 

Kasza Gábor (Mezőberény) és Kertész Kinga (Mezőberény)

2020. december hónapban

 elhunytak

 

Földes Lajosné szül. Gödér Julianna (1921)

 

Nagy Gáborné szül.Ladányi Irén (1941)

 

Tóth Antalné szül. Hoffman Aranka Lidia (1940)

 

Sinka Lajosné szül. Földesi Piroska (1927)

 

Wimpfeimer Ádám (1945)

 

Gál Ferencné szül. Vincze Eszter (1932)

 

Vámos Imréné szül. Kopányi Julianna (1933)

 

Origami, Mezőberény

origami logo

Látogató statisztika

JOGpontOK

jogpontok