A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - Tűzoltó barátságok

Hősi Halottaink

Ipari park

TÁMOP Projektek

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Pályázatfigyelő

HURO

Tűzoltó barátságok

Nyomtatás
Létrehozva: 2013-08-27 12:10 | Szerző: PmH. Titk.
Kategória: Civil szervezet
|
Kibocsátó: Önkormányzat


Várakozással, készülődéssel teli napok voltak előttünk. Augusztus 17-én megérkeztek vendégeink, testvérvárosunkból Szovátáról. A fiúk négyen érkeztek, mind önkéntes tűzoltók. Lelkesen nekivágtunk a hosszú hétvégének.


 

Első estéjükön elfoglalták a gyönyörű, jól felszerelt szállásukat majd részt vettünk az éjszakai fürdőzésen, ami nagy élmény volt számukra.

Másnap korán keltünk, egy finom reggeli után séta a tűzoltóságra, ahol már messziről lehetett érezni a készülő marhapörkölt ínycsiklandozó illatát. Amíg az ebédet vártuk, barátainknak megmutattuk Mezőberényt kicsit másképp, a magasból. A létrás szerrel az egekben jártak, ahonnan az egész város tökéletesen belátható volt. A finom ebéd után a strandon ejtőztünk.

A következő napon, Békéscsabán jártunk a Tűzoltóságon, ahol parancsnokunk Csávás Tibor mindent, mindenről töviről hegyire elmondott, megmutatott nekünk és kollegáiknak egyaránt. A fiúk minden percét élvezték, sok hasznos dolgot tanultunk és új felszerelésekkel ismerkedünk meg. Később Gyulára látogattunk, ahol egy kellemes ebéd után megnéztük a neves történelmi helyeket. A fárasztó napot egy hangulatos, ízes szalonnasütéssel zártuk, ahol a mezőberényiek többsége ízelítőt kaphatott vendégeink csodás népi dallamaiból.

Kedden, a strandon kezdtük a napot, ahol kis játékkal, mókával ütöttük el az időt a felvonulásig. Egy finom ebéd után már érezhető volt, lassan ennek a napnak is vége, és sajnos hamarosan el kell köszönnünk egymástól. Ezért igyekeztünk minden pillanatot megélni. A tűzijáték után még a Berényi Napok hangulatát élveztük, majd egy hosszas jó kedvű beszélgetős estét töltöttünk a tűzoltóságon.

Szerdán pedig eljött az elköszönés ideje, egy közös reggeli után visszatértek szállásukra, elcsomagoltak. A tűzoltóságon ölelések és kézfogásokban gazdag búcsú tudatosította bennünk, eltelt az a kis idő, amit együtt tölthettünk. Az ajándékok, jókívánságok átadása után még néhány közös kép, majd elindultak a hosszú útra hazafelé. Előtte azonban megígértük egymásnak, hogy hamarosan újra találkozunk, és újabb közös emlékekkel gazdagítjuk barátságunk fotóalbumát. Még napokig emlegettük milyen jó volt mikor… és milyen jó volt az is...  Szerencsére az internet segítségével nap mint nap tarthatjuk a kapcsolatot, ahol minden alkalommal elmondjuk egymásnak, alig várjuk a viszontlátás pillanatait. Újabb, erős barátságok születtek, a barátságunk tüze pedig ég, s ezt még mi tűzoltók sem olthatjuk el!

 

 

                                 Lakatos Mónika

                                                                     Önkéntes tűzoltó

 

 

KÉPGALÉRIA


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Mezőberény Webkamera

webkamera

Mezőberény Mobile

mbmobile kép

Anyakönyvi hírek

2020. június hónapban

házasságot kötöttek

 

Farkas Kristóf és Gyönye Beáta

 

Pecze Péter és Dorozsmai Jozefina

 

Marhás Márk Róbert és Kótai Roberta Klaudia

 

Pálfi János és Kovács Anikó Mónika

 

Udvary Mátyás és Gönci Andrea

2020. június hónapban

 elhunytak

 

Farkas Ferencné szül. Rácz Ilona Mária (1941)

 

Jónás Károlyné szül. Rácz Ágnes Róza (1956)

 

Harmati Györgyné szül. Dusa Ilona (1931)

 

Vasas Pálné szül. Kocsik Ilona (1929)

 

Szekeres Sándor (1956)

 

Radványi Sándor Márton (1926)

 

Borgula Jánosné szül. Adamik Ilona (1940)

 

Sotusné Aranyosi Irén Hajnalka (1949)

 

Origami, Mezőberény

origami logo

Látogató statisztika

JOGpontOK

jogpontok