A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város - 5 éves a mezőberényi Földi Harmónia Ház

Hősi Halottaink

Ipari park

TÁMOP Projektek

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Pályázatfigyelő

HURO

5 éves a mezőberényi Földi Harmónia Ház

Nyomtatás
Létrehozva: 2013-12-10 08:29 | Szerző: PmH. Titk.
|
Kibocsátó: Önkormányzat


 Mezőberényben az Orlai Petrics Soma Művelődési Központban 2013. december 6-a több szempontból is ünneplésre adott okot. A több mint 200 sérült nemcsak a Mikulást várta nagy szeretettel, hanem a „Fogjunk Össze” Közhasznú Egyesület nappali intézményének, a Földi Harmónia Ház 5 éves évfordulóját és a Fogyatékos Emberek Nemzetközi Napját is ünnepelte.


 

Az Egyesület kilenc évvel ezelőtt hagyományteremtő szándékkal hívta meg a környező településen élő sérült emberek csoportjait, segítőit, hogy kulturális bemutatókkal ünnepeljék a Fogyatékos Emberek Nemzetközi Napját. Azóta 9 év telt el, és ahogy az egyesület vezetője, Miklósik Béláné elmondta, az elkezdett munka mára elérte célját. Rendezvényükkel hangsúlyozni szeretnék egyre nagyobb körben a sérült emberek társadalmi szerepét, szerepvállalását, társadalmi befogadásuk erősítését, valamint az elért eredmények bemutatását.

Az idén a megye több intézményéből több mint 200 résztvevő érkezett. A bemutatkozások jól láthatóvá tették a fellépők értékeit, lelkesedésüket és a közösségek hihetetlen erejét. A színvonalas műsorokat hosszú előkészítő munka előzte meg és hallatlan energiát kívánó teljesítmény a felkészítő pedagógusoktól, segítőktől, gondozóktól.

Siklósi István polgármester is megköszönte és méltatta köszöntő szavaiban a felkészítők munkáját és külön kiemelte az évfordulót ünneplő „Fogjunk Össze” Közhasznú Egyesület városban végzett tevékenységét, majd nagy szeretettel adta át számukra a város ajándékát. A gondozottak Mezőberény újratelepítésének 290. évfordulójának  tiszteletére 290 tenyérlenyomatot gyűjtöttek és ez alkalommal adták át a város polgármesterének. Lelkes munkájuknak köszönhetően a város karácsonyfájára is kerül az általuk készített karácsonyfa- díszekből, mely szintén 290 db.

A délelőtt folyamán bebizonyosodott, hogy a sérült emberek milyen jól ki tudják fejezni magukat akár szavak nélkül, mozgással, zenével, milyen jól érzik magukat színpadon és nézőtéren egyaránt. Nem lehetett az előadásokat érzelmek nélkül végig nézni, a szülők, a gondozók, nézők szeméből is könnyeket csalt ki egy-egy jelenet, egy-egy mozdulat. Ugyan ilyen meghatottsággal lehetett végig nézni Földi Lali, a Földi Harmónia Ház gondozottjának „Életképek” című fotókiállítását, mely tükrözte a fiatalember szemével látott világot.

Az örömteli órák, a jó hangulatú találkozó kiválóan alkalmas volt arra, hogy sérültek és épek, gondozottak és gondozók lelkileg kicsit feltöltődjenek és a további munkához erőt merítsenek.

 

KÉPGALÉRIA


Írjon üzenetet a hírrel kapcsolatban.


Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Mezőberény Webkamera

webkamera

Mezőberény Mobile

mbmobile kép

Anyakönyvi hírek

2020. október hónapban

házasságot kötöttek

 

Jónás Károly József (Mezőberény) és Rácz Dzsenifer (Mezőberény)

 

Kéki Gábor (Mezőberény) és Mezei Ágnes (Kaszaper)

 

Salamon Attila (Mezőberény) és Fehér Antónia (Mezőberény)

 

Szűcs Gábor (Mezőberény) és Zolnai Szilvia (Mezőberény)

 

Bajtai Barna (Újszentiván) és Rácz Bernadett (Mezőberény)

 

Pilisi Mihály Zoltán (Mezőberény) és Kruzics Mónika (Mezőberény)

 

Vincze Sándor (Mezőberény) és Szugyiczki Zsófia (Mezőberény)

2020. október hónapban

 elhunytak

 

Szikora Jánosné szül. Székely Ilona (1928)

Dvoreczki György (1942)

Perei Ádámné szül. Nigrinyi Erzsébet (1927)

Schäffer Márton (1958)

Cservenák János (1935)
 
Hegedűs József (1927)
 
Márkus Zsuzsanna (1953)
 
Váradi Ferenc Sándor (1969)
 
Urbancsek Jánosné szül. Berényi Erzsébet (1940)
 
Győri Pálné szül. Pusztai Mária (1929) 
 
Ollé István (1928)
 
Gazsó Jánosné szül. Tóth Mária (1939)
 
Gál Imréné szül. T. Nagy Juliánna Erzsébet (1942)
 
Bereczki Edit Mária (1955)
 
Koska Tiborné Szabados Éva (1964)
 
Márton Sándor (1959)
 
Ficzere János András (1935)

Origami, Mezőberény

origami logo

Látogató statisztika

JOGpontOK

jogpontok