A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében

Hírek

Íjászverseny Mezőberényben

Teremversenyt rendeztek 2019. január 27-én Mezőberényben a Martinovics utcai tornateremben az íjászok. A nagy érdeklődésre való tekintettel a rendezőknek sajnos létszámstopot kellett tenni és meghatározni az indulók létszámát.


A Városházán köszöntötték a civil szervezetek képviselőit

2019. január 25-én a Városházán köszöntötték a mezőberényi civil szervezetek képviselőit, önkénteseket. A már hagyományosnak számító újév köszöntőn Siklósi István polgármester méltatta azt a pótolhatatlan munkát, melyet a civil szervezetek végeznek a városban.


Meghívó

A Mezőberényi Erdélyi Kör tisztelettel meghívja Önt és kedves családját 2019. február 2-án 19 órára a Berény Szálló Éttermében tartandó Farsangi Bálra.


Zöld Óvodai cím ünnepélyes átvétele Budapesten

A „Zöld Óvoda" és „Örökös Zöld Óvoda" címeket tanúsító oklevelek átadására 2019. január 21-én a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtárnak otthont adó Vajdahunyadvárban került sor. Az ünnepélyes címátadás szakmai nap keretében zajlott. 

A Mosolygó Központi Óvoda az első alkalommal pályázók díjazottjai között szerepelt.


Múzeumi esték

A Magyar Kultúra Napja jegyében, a Múzeumi esték rendezvénysorozat keretében 2019. január 24-én Mit üzen a Himnusz a 21. század emberének? címmel Bagita Attila középiskolai tanár tartott előadást a Muzeális Gyűjteményben.


Konferencia és kiállítás a digitális jövőről

Digitális jövő – a változás elkezdődött

II. Békés Megyei Informatikai Konferencia és Kiállítás

A Kodolányi János Egyetem és a PC Trade System Kft. ingyenes bemutatókkal egybekötött szakmai napot tart

2019. február 1-jén 9.30-tól

Helyszín:    Kodolányi János Egyetem, 5900, Orosháza, Gyopárosi út 3/F.


Siklósi István polgármester mesélt a gyerekeknek

A Magyar Kultúra Napja jegyében az OPSKMM Mesélj nekem! rendezvénysorozata keretében 2019. január 23-án a Könyvtárban Siklósi István polgármester három mesét mondott el a gyerekeknek, illetve Tamkó Sirató Károly egyik humoros versét. Ezt követően a kicsik papírt hajtogattak, társasjátékoztak és ismerkedtek a könyvekkel.     

 


Minősített cím a berényi intézménynek

A Magyar Kultúra Napja alkalmából Budapesten, a Hagyományok Házában tartott központi ünnepség keretében január 22-én – a megyében egyedüliként – a mezőberényi Orlai Petrics Soma Könyvtár, Muzeális Gyűjtemény és Művelődési Központ képviseletében Smiriné Kokauszki Erika igazgató vette át a Minősített Közművelődési Intézmény Címet Fekete Péter kultúráért felelős államtitkártól. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere gratulált a 14 kitüntetettnek.


Január 22. a magyar kultúra napja

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én, annak emlékére, hogy – a kézirat tanúsága szerint – Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le Csekén a Himnusz kéziratát.


Mesélj nekem!


Múzeumi esték


A Csárdáskirálynő a berényi színpadon

Az OPSKMM három rendezvényt tart a Magyar Kultúra Napja jegyében. Az elsőre 2019. január 18-án került sor, ekkor a Pesti Művész Színház Kálmán Imre klasszikus operettjét, a Csárdáskirálynőt mutatta be, ez Kálmán Imrének minden idők legnépszerűbb és legtöbbet játszott operettje.


Színház elégedettségi kérdőív

Kedves Közönségünk! Az Orlai Petrics Soma Könyvtár, Muzeális Gyűjtemény és Művelődési Központ minden évben nagy szeretettel várja vendégeit a felújított színháztermébe.


Már lehet nevezni a bor-kolbász-savanyúságversenyre


Vers- és novellaíró pályázat

A Könyvtár és az OPSKMM Irodalmi Műhelye vers- és novellaíró pályázatot hirdet Mezőberényben és a környező településeken élő irodalmi alkotók számára 16 éves kortól


Idén már háromszázötven lakástűz volt, tizenegy halálos

Még csak két hét telt el az évből, mégis már háromszázötven lakástűzhöz riasztották a tűzoltókat. Télen naponta átlagosan harminc lakástűz keletkezik, aminek az oka az, hogy a hideg időben sokkal többet tartózkodunk otthon, gyakrabban főzünk, és folyamatosan fűtünk.


Magyar Kultúra Napja 2019

A SZÍNHÁZI ESTRE MINDEN JEGY ELKELT!


Újév köszöntő a Városházán

2019. Január 11-én a Városházán tartották meg a vállalkozók hagyományos újév köszöntőjét. A találkozón Siklósi István polgármester köszöntötte a vállalkozókat és tájékoztatást tartott az elmúlt év történéseiről, a 2019 év terveiről.




Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. március hónapban

házasságot kötöttek

 

Pardi Péter (Mezőberény) és Szabó Gyöngyi (Mezőberény)

 

Sziráczki Dániel (Mezőberény) és Jakab Krisztina Viktória (Mezőberény)

 

2024. március hónapban

 elhunytak

 

Károlyi Mihályné szül. Kovács Ilona (1937)

 

Takács László (1957)

 

Bagi Ádámné szül. Erdei Margit (1947)

 

Timár Györgyné szül. Szekeres Zsuzsanna (1939)

 

Füzesi József (1931)

 

Tóth János (1947)

Origami, Mezőberény

origami logo

Hősi Halottaink

JOGpontOK