A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében

Hírek

IX. Szucharda Gyula Emlékverseny

2016. november 26-án lebonyolításra került a 9. alkalommal meghirdetett Szucharda Gyula Sakk Emlékverseny, ezzel is tisztelegve a mezőberényi sakkélet megalapítójának.


Meggyújtották az első adventi gyertyát

A Mezőberényi Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat és a Mezőberényi Szlovákok Szervezete az idén sorrendben nyolcadik alkalommal tartja meg az adventi gyertyagyújtást. A négy alkalmon szolgálatot nyújt a három történelmi egyház négy helyi gyülekezete. Az idén az adventi koszorún az első gyertyát Szabó Rózsa beosztott református lelkész és Cservenák János, a Mezőberényi Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat elnöke gyújtotta meg. Igét hirdetett Szabó Rózsa. A rendezvény végén – szeretetvendégség keretében – süteménnyel, meleg teával és édességgel kínálták meg a résztvevőket.  

 

 


Megújult a német evangélikus templom

Az I. kerületi Evangélikus Egyházközség 2016. november 27-én a felújítás után templomszentelési ünnepséget tartott, a zsúfolásig megtöltött templomban igét hirdetett Gáncs Péter elnök-püspök, illetve esküt tettek a "Katicabogár" Evangélikus Német Nemzetiségi Óvoda óvónői és dajkái.


Az '56-os forradalom Berényben

Hogy 1956. október 23-án mi történt Budapesten, ennek híre október 26-27-én ért el Békés megye nagyobb városaiba: Csabára, Gyulára, és csak 28-ra a kisebb településekre. Valamennyi településen tüntetéseket tartottak, és megalakították a forradalmi bizottságot. A forradalmat megelőző nyolc-tíz esztendőben a hatalom valamennyi társadalmi réteget maga ellen fordított, ezért akartak változást az emberek, ez vitte őket az utcára – hangsúlyozta Erdész Ádám, a Magyar Nemzeti Levéltár Békés Megyei Levéltárának igazgatója 2016. november 24-én az Orlai Petrics Soma Kulturális Központ Muzeális Gyűjteményében Élet a forradalom és a megtorlás idején Békés megyében és Mezőberényben című előadásában, ezt a Múzeumi Esték rendezvénysorozat keretében tartották meg.


Mezőberényi méhészek kiállítása


Legyen Ön is karácsonyi Angyalka


Nyáry Krisztián a könyvtárban

Az Orlai Petrics Soma Kulturális Központ Könyvtárában 2016. november 22-én Nyáry Krisztián találkozott olvasóival, az íróval Bata Emília beszélgetett. A szerző az elmúlt években nagy sikert aratott az írók szerelmi életéről szóló Így szerettek ők, Így szerettek ők 2, illetve a Festői szerelmek című könyveivel.


1. adventi gyertyagyújtás

A Mezőberényi Szlovákok Szervezete és a Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat együttműködve a történelmi egyházak képviselőivel

adventi gyertyagyújtásra hívja és várja a város lakóit

2016. november 27-én 16 órakor

a Berény Szálló elé, a Kossuth térre.

 

Az első gyertyagyújtásra a  Református Egyházközség szolgálatával kerül sor.

 


Találkozás Nyáry Krisztiánnal


Olvasókör 2016. november 25.

A Mezőberényi Népfőiskola Alapítvány tisztelettel várja az érdeklődőket 2016. november 25-én 17:30 órától kezdődő Olvasókör rendezvényére Mezőberény, Fortuna tér 8. sz. alá.

 


Áramszünet 2016.11.24.

Az EDF DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft. közcélú villamos hálózaton előre tervezett munkálatokat fog végezni, melyek időtartamában

a villamosenergia-szolgáltatás szünetelni fog 2016. november 24-én 07:30 - 17:00 óra közötti időszakban az alábbi területeken:

Korona utca 1-13,2-6;

Liget tér 2-30/A;

Liget utca 1-11,4-22;

Luther Márton tér 7-13,6-12-13;

Piac tér 3-11,2;

Szent János utca 13;


Mézes reggeli az iskolában

A helyi méhészek összefogásával 2016. november 18-én közel négyszáz alsó tagozatos tanuló kapott reggelire mézes kenyeret. Szlovéniából indult el a mézfogyasztást és az egészséges táplálkozást népszerűsítő kezdeményezés, amelyhez két éve 38 mezőberényi méztermelő is csatlakozott. A termelők az eszközökön keresztül bemutatták a munkájukat, illetve annak eredményét: a mézet, a virágport, a propoliszt és a viaszt. Egy kisfilmet is levetítettek a méhek életéről.


Mezőberény Liget utca részleges felújítása

Felhívjuk a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy a tervek szerint 2016. november 21-én megkezdődik a Mezőberény, Liget utca - Kölcsey utca - Fő út közötti szakaszának teljes szélességben történő felújítása, ezért az érintett útszakasz előreláthatólag 5 héten át teljes lezárásra kerül. A távolsági buszok ideiglenes buszmegállói a Piac téren kerülnek kialakításra. A Liget utca ezen szakaszának lakói gépjárművükkel a Kölcsey utca felől a Kastély közön keresztül tudják megközelíteni lakhelyüket.


A PentaSkill ODAteszi

Játékos, vidám, kreatív- ez jellemzi a Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium PentaSkill nevű csapatát, melyet az Online Demokrácia Activity nevű verseny keltett életre. Ez egy több fordulós megmérettetés, mely nem csak az önálló gondolkodásra és csapatmunkára készteti a versenyzőket, hanem azt is megtanítja, hogy a kemény munka meghozza gyümölcsét. Fő célja, hogy a résztvevő diákokat felkészítse a társadalmi szerepvállalásra.


Legyünk toleránsak, figyeljünk egymásra!

Toleranciát az éveknek” címmel 2016. november 15-én figyelemfelhívó rendezvényt tartottak az Orlai Petrics Soma Kulturális Központban. A résztvevőket  Ladányi Zoltán, rendőr ezredes, a Békési Rendőrkapitányság vezetője köszöntötte.   


Mézes reggeli 2016

Tavaly közel 100 ezer kisdiák kóstolhatta meg a termelői mézeket.
A Szlovéniából indult "Mézes reggeli" program célja, a mézfogyasztás és az egészséges táplálkozás népszerűsítése az általános iskolások körében. Egy alkalom, amikor az ország összes megyéjében a helyi méhészek bevonásával a méhekről, a magyar, s ezen belül a helyi termelői mézekről szól minden.


Múzeumi Esték - 2016. november


Áramszünet 2016.11.18.

Az EDF DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft. közcélú villamos hálózaton előre tervezett munkálatokat fog végezni, melyek időtartamában

a villamosenergia-szolgáltatás szünetelni fog 2016. november 18-án 07:00 - 17:00 óra közötti időszakban az alábbi területeken:

Mezőberény

Ady Endre utca 1-39,2-120;

Békési utca 1-41,4-36;

Csabai út 1-23,2-46;

Gyóni Géza utca 1-65,2-68;

József Attila utca 1-23,2-10;

Petőfi Sándor utca 9-11-55,2-54;

Puskin utca 31-51,34-56;

Tavasz utca 1-19,2-18 /B;

Vadász utca 1 /1-17/A,2-20;

Árpád utca 51-55;

Kossuth Lajos tér 2;

Luther Márton tér 5;

56-os emléktér 1.




Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. március hónapban

házasságot kötöttek

 

Pardi Péter (Mezőberény) és Szabó Gyöngyi (Mezőberény)

 

Sziráczki Dániel (Mezőberény) és Jakab Krisztina Viktória (Mezőberény)

 

2024. március hónapban

 elhunytak

 

Károlyi Mihályné szül. Kovács Ilona (1937)

 

Takács László (1957)

 

Bagi Ádámné szül. Erdei Margit (1947)

 

Timár Györgyné szül. Szekeres Zsuzsanna (1939)

 

Füzesi József (1931)

 

Tóth János (1947)

Origami, Mezőberény

origami logo

Hősi Halottaink

JOGpontOK