A Javascript futtatási lehetőség nincs bekapcsolva böngészőjében, ezáltal az oldal korlátozottan tekinthető meg! Kérjük kapcsolja be!
Mezőberény Város

Elérhetőségek

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Tel: 06/66/515-515
E-mail: info(kukac)mezobereny(pont)hu

Önkormányzati Hivatali Portál - Elektronikus ügyintézés

(EFOP) Településeinkért - A humán közszolgáltatások térségi szintű, összehangolt fejlesztése

ÁROP pályázatok

KÖZOP pályázatok

Hírek

KETOSZ sajtónyilatkozat

A Kerékpárosbarát Települések Országos Szövetsége 7. közgyűlésén 7 pontos javaslatot fogalmazott meg a közlekedők békésebb együttműködése, valamint a balesetveszélyes helyzetek csökkentése érdekében.


Zongoraest


Fotókiállítás megnyitó

2016. május 26-án (csütörtökön) 18 órakor a Városháza aulájában kerül sor a "Megőrzendő értékeink a diákfotós szemével" c. fotókiállítás megnyitójára és díjátadójára.

 


Múzeumi Esték


Sajtótájékoztató a Mezőberényi Kormányablak kivitelezéséről

A Mezőberényi Kormányablak kivitelezéséről, a megvalósítás ütemezéséről Dankó Béla országgyűlési képviselő, Gajda Róbert, a Békés Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, dr. Csarnai Judit, a Békési Járási Hivatal hivatalvezetője és Siklósi István Mezőberény város polgármestere tartott sajtótájékoztatót 2016. május 26-án a Városháza dísztermében.


Pünkösdi táncház a Magyarvégesi Óvodában

„Az a dolgom, hogy hidat építsek a múlt és a jövendő között.

És, hogy ennek a hídnak a pilléreibe beleépítsek mindent,

amit a múltból a jövendőbe átvinni érdemes.”

-  Wass Albert -

 

 

2015 szeptemberében hagyományteremtő céllal a Magyarvégesi Óvodában megrendezésre került a Magyarvégesi Sokadalom, amellyel az óvoda fennállásának 120 éves évfordulóját ünnepelte.  A jeles eseményt a 2015/2016-os nevelési évben minden hónapban az aktuális időszak szokásainak keretében családi játszó- és táncház követett. Az októberi, Dömötör napi alkalom után sorra következtek a Márton-napi, Adventi, Újév köszöntő, Télűző, Tavaszváró, Szent György-napi játékos, táncos péntek délutánok. A sort májusban a Pünkösdi táncház zárta.


Békés Megyei Önkormányzat programsorozata

A Békés Megyei Önkormányzat új programsorozatot indított, minden hónapban, változó helyszíneken tart fogadóórát a megyei elnök és alelnökei. A kezdeményezés célja, hogy a településen élők személyesen mondhassák el gondjaikat, problémáikat, észrevételeiket a megye vezetőinek oly módon, hogy ehhez ne kelljen beutazniuk Békéscsabára, levelet írniuk vagy felvenniük a telefont. A személyes találkozó mindig közvetlenebb, a téma alapos kifejtésére alkalmat adó lehetőség, amivel érdemes élni. Ugyanakkor a polgármesterek, képviselők is eszmecserét folytathatnak a megyei elnökkel, alelnökökkel.


Nyílt tenisz háziverseny

Értesítjük a kedves érdeklődőket, hogy a Szalai Barna Tenisz Club 2016. június 05-én 9 órától nyílt háziversenyt rendez pályáin, a Sport u. 1. sz. alatt.


28 ország leginnovatívabb termékei között a magyar Sporttészta

A Famíliatészta Kft. Vitale családjának Sporttészta termékei döntősök lettek a World Tour by SIAL 2016 nemzetközi innovációs termékversenyen. Ezzel az egyedülálló magyar fejlesztésű száraztészták a párizsi SIAL 2016 kiállításon is megjelennek a résztvevő országok győztes termékei és döntősei között.


Hagyományőrzés a berényi szlovákoknál

Gyermekricsaj, önfeledt gyermekkacaj, kanálcsörgés és kérések hada: mákosat, káposztásat, túrósat kérek szépen. Ezt lehetett hallani 2016. május 19-én a mezőberényi szlovákoknál a Haluska napon.


Lingeniek a Városházán

A Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium cserekapcsolat révén fogadta a németországi Lingenből érkezett diákokat. A vendégek több mint egy hetet töltenek a berényi diákok körében, a városban illetve a környező településeken. A helyi gimnázium 2016-ban már 27. éve fogadja nyelvtanulás céljából a diákokat és tabló formájában örökítik meg a tanulmányutat, az élményeket. A 16 diákot Siklósi István polgármester is köszöntötte a Városháza dísztermében és a város látnivalóit ajánlotta figyelmükbe.


Pünkösdi családi táncház

2016. május 20-án 16 órától Pünkösdi családi táncházba várják az érdeklődőket a Magyarvégesi Óvodába (Mezőberény, Kálvin u. 2-4.).


Áramszünet 2016.05.17.

Tisztelt Ügyfelünk!

Ezúton tájékoztatjuk, hogy az EDF DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft. az ön felhasználási helyét ellátó közcélú villamos hálózaton előre tervezett munkálatokat fog végezni 2016. május 17-én 07:00 - 15:30 óra közötti időszakban az alábbi területeken:

Mezőberény

Békési utca Országos Mentőszolgálat 3722/9;

Kölcsey ltp. 7/B; Köröstarcsai út Mezőberény Város Önk.;

Külterület Alföldvíz Zrt.; Külterület Kmellár Zoltán;

Mátyás Király utca 2; Thököly Imre utca 1; V KERÜLET 99;

VASAR TÉR Szegedi Vízmű Zrt.;

Vésztői utca Mezőberény város Önk.;

mely időtartamban a villamosenergia-szolgáltatás szünetelni fog.


Gyakorlaton a helyi Önkéntes Mentőcsoport

2016. május 7-én, szombaton Köröstarcsa és Mezőberény helyi önkéntes mentőcsoportjai közös gyakorlatot tartottak Köröstarcsán.


BÜKKSZENTKERESZTI GYÓGYNÖVÉNYISMERETI TÚRA

Az Orlai Petrics Soma Kulturális Központ csoportos gyógynövényismereti túrát szervez Bükkszentkeresztre Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember által létesített oktató kertbe és a Bükkben honos, szabadon termő gyógynövények ösvényeire.



Újabb világbajnok sportolók Mezőberényben

2016. május 8-án, vasárnap a Martinovics úti Sportcsarnokban a Sportcsarnok Sportegyesület asztalitenisz szakosztályának szervezésében sportág bemutatókra került sor.


Szemétszállítás

A Tappe Szállítási és Feldolgozó Kft. értesíti a Tisztelt Lakosságot, hogy a 2016 május 16-i (hétfői) szemétszállítási körzetet 2016. május 14-én (szombaton) végzi a munkaszüneti nap miatt.


Jubileumi dalostalálkozó és emléktábla avatás

Jubileumi esemény keretein belül avatták fel Szabó Antal és Szabó Antalné a Berényi Népdalkör egykori karvezetői tiszteletére készült emléktáblát.




Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Mezőberény a "finoman elbűvölő település" nevében nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm a világhálón városunkba érkező vendégeket, érdeklődőket!

Tovább a köszöntőhöz »

Keresés

Eseménynaptár

Események képekben

Anyakönyvi hírek

2024. március hónapban

házasságot kötöttek

 

Pardi Péter (Mezőberény) és Szabó Gyöngyi (Mezőberény)

 

Sziráczki Dániel (Mezőberény) és Jakab Krisztina Viktória (Mezőberény)

 

2024. március hónapban

 elhunytak

 

Károlyi Mihályné szül. Kovács Ilona (1937)

 

Takács László (1957)

 

Bagi Ádámné szül. Erdei Margit (1947)

 

Timár Györgyné szül. Szekeres Zsuzsanna (1939)

 

Füzesi József (1931)

 

Tóth János (1947)

Hősi Halottaink

HURO

Hurobike Plan Turisztikai célú kerékpárút hálózat tervezése a Körösök Völgyében